Slovenija
80 ogledov

Pavlić ribari v Pulju

Ribiška mreža Pixell
Pomiloščenega preprodajalca kokaina ujeli na telefon med ribarjenjem v Pulju.

Novinar Reporterja Igor Kršinar se je po telefonu pogovarjal z dvakrat pomiloščenim preprodajalcem kokaina, Hrvatom Vorenom Pavlićem. Na vprašanje, ali bi bil pripravljen komentirati pomilostitev, je Pavlić odgovoril, da ga "to ne zanima" in novinarja usmeril na njegove starše. Je pa v kratkem pogovorui povedal, da je v Pulju, kjer s prijateljem čisti ribiško mrežo.

Predsedniku republike in kandidatu pred prihajajočimi volitvami Danilu Türku so v javnosti večkrat očitali, da je preuranjeno pomilostil preprodajalca kokaina, ki se vozi z dvema avtomobiloma in 22 metrov dolgo ladjo. Registriral naj bi tudi podjetje za ribolov in prevoz turistov po morju.

Türk se je obrnil na Pličaniča

Türk je v svoj zagovor večkrat ponovil, da je pomilostitev predlagalo ministrstvo za pravosodje, ki se je sklicevalo na ocene zdravnikov in sodišč, ter da tem organom zaupa. Glede na te predloge je bilo po besedah predsednika zdravstveno stanje omenjenega "resno, brez možnosti za izboljšanje".

Zaradi pisanja v medijih se je Türkov urad obrnil na notranjega ministra Senka Pličaniča, ki naj "znova preveri vse postopke v zvezi z omenjeno pomilostitvijo". V sporočilu za javnost, ki so ga objavili na predsednikovi spletni strani, so zapisali, da Türk »po veljavnih predpisih nima pristojnosti in možnosti, da bi preverjal resničnost dejstev in navedb ter strokovnost in zakonitost dela sodelujočih organov, temveč ravna v skladu z načelom zaupanja v delo pristojnih državnih organov«. Zapisali so še, da od Pličaniča pričakujejo vsestransko pojasnitev okoliščin zadeve.

Komentarjev 7
  • motorcki 22:18 19.november 2012.

    z 22 m dolgo ladjo se vozi par kil koke....

  • Zwontschek 12:53 19.november 2012.

    Pa saj ne gre samo za podpis! Naš pravosodni minister ima čisto pristno slovensko ime in priimek, ali ne? Mafijska posla....

  • b3180966 12:32 19.november 2012.

    Dr. Balažič je dejal, da je nedopustno sprejemati neke sklepe na osnovi 7 let starih zdravniških spričeval. Še sreča, da pomiloščeni mamilaš ni bil ženska. Bi Turk utemeljil pomilostitev ker je ženska noseča in to kar 7 let:):):)