Slovenija
52 ogledov

Pavlico potegnili iz pokoja, ker ima izkušnje

ljubljana07.04.08, Milos Pavlica, predsednik Delavske zveze SD, borut pahor, Bor IFP
Na MDDSZ, ki naj bi spodbujalo zaposlovanje mladih, bodo zaposlili upokojenca, ministričinega strankarskega kolega.

Miloš Pavlica, dolgoletni član SD, od 4. novembra ne bo več upokojenec, ker bo opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Ministrica Anja Kopač Mrak ga je želela v svoji ekipi zaradi njegovih "dolgoletnih političnih in strokovnih izkušenj".

Pavlica bo usklajeval

Na MDDSZ pravijo, da ga potrebujejo, ker pripravljajo oziroma je v postopku sprejemanja 12 zakonov, med njimi nekaj novih sistemskih, ki jih je treba uskladiti tudi s socialnimi partnerji, Pavlica pa je v kabinetu nekdanjega predsednika vlade Boruta Pahorja že opravljal delo državnega sekretarja, ki je bil zadolžen za socialni dialog.

Na drugi strani spodbujajo

Spomnimo, da so na MDDSZ, preden so se odločili zaposliti upokojenca, pripravili zakon, s katerim so želeli spodbuditi zaposlovanje mladih. Tako bo delodajalec, ki bo med 1. novembrom in 31. decembrom prihodnje leto sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas z brezposelno osebo, mlajšo od 30 let, ki je najmanj tri mesece pred tem prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, za prvi dve leti oproščen plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter drugih zavarovanj.

Konec septembra je bilo v Sloveniji 26 tisoč registriranih brezposelnih, starih do 29 let. Po podatkih Eurostata pa je Slovenija januarja doživela največje povišanje stopnje brezposelnosti mladih v EU – v enem mesecu je s 16,7 odstotka narasla na 27,1.

Komentarjev 2
  • privat 11:24 25.oktober 2013.

    kdo pa je sploh sposoben???

  • 1111 08:57 25.oktober 2013.

    ...ker je ministrica nesposobna, hoče imet zaradi dolgoletnih političnih in strokovnih izkušenj upokojenca ob sebi ???? ...pol pa ne rabimo ministrice...naj pade že enkrat ta brezvezna vlada!!!!