Slovenija
23 ogledov

Pavlinič Krebsova nad nov kartel

IRMA PAVLINI%C4%8C KREBS Žurnal24 main
Ministrica za javno upravo je po seji vlade sporočila, da so pri naročilu pisarniškega materiala za državno upravo odkrili sum kartela.

Krebsova je zato prekinila postopek izbora dobaviteljev pisarniškega materiala za državno upravo. Posel je vreden 17 milijonov evrov.

Sum kartela pa so ugotovili v sodelovanju z varuhom konkurence Janijem Sorškom, ki je proti ponudnikom že uvedel postopek zaradi suma usklajenega nastopa.

Za katere ponudnike gre, Pavlinič Krebsova ni razkrila, napovedala je le, da bodo postopek naročila ponovili na način, s katerim bodo poskušali preprečiti usklajeno delovanje ponudnikov.

Novosti pri udeležbi delavcev pri dobičku
Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je po seji vlade dejal, da bo sprejeta novela zakona o udeležbi delavcev pri dobičku prinesla številne poenostavitve postopkov.

Z novelo se tako uvajajo davčne olajšave za družbo in zaposlene. Ugodnejša je tudi davčna obravnava, saj delavcem in družbi ne bo treba plačati prispevkov za socialno varnost.

Če se v družbi odločijo, da bodo dobiček delili, si ga lahko izplačajo takoj. To bodo lahko zdaj takoj storili tudi zaposlenim. "V teh kriznih časih ni nič narobe, če se poveča kupna moč," pravi minister.

Lahovnik je razložil, da bo posameznik, če bo dobil tisoč evrov izplačanega dobička in če je obdavčen v najnižjem davčnem razredu, prejel 920 evrov. Če pa bo v najvišjem davčnem razredu, bo prejel okrog 800 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.