Slovenija
39 ogledov

Pavšlar: Potrpeli bi

Dvorano lahko pred rušenjem reši le novo gradbeno dovoljenje, še pred tem pa spr Žurnal24 main
Ledena dvorana. Pavšlarjevo pismo svetnikom: Za kompromis je ključen datum rušenja.

Boris Pavšlar načeloma ne bo nasprotoval ledeni dvorani, če bo v prostorskih načrtih jasno opredeljen skrajni rok njene odstranitve. To je včeraj napovedal njegov pooblaščeni zastopnik Aleksander Pavšlar. “Bistveno je, da se določi končni datum, kdaj se bo ledena dvorana odstranila,” je dejal.

Obravnava v sredo
Ledena dvorana trepeta za obstoj. Pred rušenjem jo lahko reši le novo gradbeno dovoljenje, še pred tem pa sprememba prostorskih dokumentov, ki je na dnevnem redu sredine seje mestnega sveta. Boris Pavšlar je na svetnike včeraj naslovil poročilo o dejstvih in okoliščinah zapleta, ki pa hkrati zveni kot svarilo vsem odgovornim, naj prihodnje postopke vodijo pregledno in odgovorno.

Objekt nas še vedno moti, toda če bo ščitila tudi naš interes, smo pripravljeni na kompromisno rešitev.
Aleksander Pavšlar

Leto 2017
“Objekt nas še vedno moti, toda če bo ščitila tudi naš interes, smo pripravljeni na kompromisno rešitev,” je dejal Aleksander Pavšlar in poudaril, da je za kompromis nujna zaveza v prostorskih načrtih, da dvorana na Zlatem polju ne bo stala dlje kot do izteka stavbne pravice, torej do leta 2017.

Pavšlar se zaveda, da je bilo tako tudi ves čas mišljeno, vendar v ustreznih dokumentih to do zdajšnjega osnutka sprememb prostorski dokumentov ni bilo jasno določeno, je opozoril. “Bomo potrpeli. Če se bo datum v osnutku obdržal, bodo naša pričakovanja v zvezi s tem uresničena,” je zagotovil. Povsem miren ni. “Pozorni bomo tudi na to, kaj se bo dogajalo v postopku pridobivanja novega gradbenega dovoljenja. Za zavarovanje svojih interesov bomo preverili vse pravne možnosti,” je posvaril.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.