Slovenija
13 ogledov

Pavza bo trajala malo dlje

Lukšič: “Razprava o deležu sredstev za šolstvo je lahko začetek destabilizacije Žurnal24 main
Ministrstva. Zaposleni bodo opravljali strokovne naloge, pripravljavci zakonov pa bodo nekaj časa počivali.

"Ljudje so seveda malo bolj razpuščeni, kot bi bili, če bi imeli poln mandat," je o delu na visokošolskem ministrstvu povedal nadomestni minister za visoko šolstvo in šolski minister Igor Lukšič.

Dodal je, da na obeh ministrstvih opravljajo vse redne zadolžitve normalno, zastoj pa se bo poznal pri pripravljanju in sprejemanju zakonodaje. Na šolskem ministrstvu so zaposleni že pripravili zakone, ki bi morali v vladno oziroma medresorsko obravnavo, zdaj pa so bili umaknjeni. Med tem usklajevanjem sicer nastane delovni premor, je dejal Lukšič, ker bo zdaj gradivo obstalo, pa bo "ta pavza trajala malo dlje". V tem času, je zagotovil, bodo zaposleni opravljali delo, ki ga med pripravo zakonov niso utegnili opraviti. Nekateri zakoni v pristojnostih obeh ministrstev so sicer še v sprejemanju v državnem zboru, ko bo ta razpuščen, pa bodo zakoni blokirani, je dodal Lukšič.

Na ministrstvu za javno upravo so povedali, da se prosti tek ne more vzpostaviti, saj v njihov delovni okvir spadajo področja, ki so ves čas podvržena spremembam. Zakonodajo in predpise še pripravljajo, vendar pa jih ne bodo poslali v proceduro sprejemanja, če ne spadajo med tekoče posle. Podobno, da še vedno delajo po začrtanem planu, so dejali tudi na kmetijskem ministrstvu. Vseeno pa so iz procedure umaknili zakon o fitofarmacevtskih sredstvih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.