Slovenija
66 ogledov

"Pazi, kje hodiš!"

Novinarka Dnevnika Tatjana Tanackovič je včeraj na koprski policiji kriminalisto Žurnal24 main
Grožnje. Podporniki Srečka Prijatelja grozili Mikužu. Novinarki kot priči.
Zapor do enega leta
Kazen. Na podlagi 135. člena kazenskega zakonika je za ogrožanje varnosti osebe z grdim ravnanjem ali resno grožnjo, da bo napadel njeno življenje ali telo, zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

"Ko smo odhajali iz sodne dvorane, sem videla, da so podporniki Srečka Prijatelja obkrožili Mikuža in da je bila med njimi neka napetost. Slišati je bilo: 'Pazi se, pazi, kje hodiš, imej kamero na čelu.' Ko sem se obrnila, je bilo tam več ljudi in ne bi mogla reči, kdo točno je izrekel te besede," je po včerajšnjem razgovoru oziroma zaslišanju na koprski policijski upravi dejala Tatjana Tanackovič, novinarka Dnevnika.

Grožnje po sodbi
Konec septembra je namreč skupina podpornikov Srečka Prijatelja ravno po izreku sodbe grozila oziroma ustrahovala Marjana Mikuža, in kot nam je potrdil Roman Sevšek, njegov odvetnik, je takoj po sodbi istega dne podal na koprsko policijo kazensko ovadbo zoper neznano osebo zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. Prav tako ima Mikuž še vedno policijsko varstvo.

Priči novinarki
Kot priči groženj je Mikuž predlagal novinarki Tatjano Tanackovič z Dnevnika in Damijano Žišt z Večera, ki sta takrat bili v bližini dogodka. "Kriminalistom sem dejala, da groženj neposredno nisem slišala, sem pa videla dogodek. Mikuž se mi je zdel dejansko pretresen in razburjen," nam je po razgovoru na policiji povedala Žištova.

Pet let Prijatelju
Prijatelju je sodišče zaradi dejanj izsiljevanja ter nedovoljenega prometa z orožjem in njegove proizvodnje dosodilo pet let in dva meseca zaporne kazni, njegovi soprogi Aleksandri Prijatelj pa pogojno kazen šestih mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.