Slovenija
1701 ogledov

Pazite, da ne obtičite v zastoju

zastoj Celje Prometna kamera (PIC)
Na nekaterih cesta je veliko gneče, posledično nastajajo daljši zastoji.

Na prometno-informacijskem centru opozarjajo, da se ob koncu avgusta običajno močno poveča turistični promet od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Precej je tudi takih, ki šele gredno na dopust, saj se v nekaterih delih Nemčije počitnice končajo šele sredi septembra. 

Največja obremenitev pričakujejo na ljubljanski obvoznici ter od mejnih prehodov s Hrvaško proti Avstriji. "Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se povečuje tudi čakanje na prehodih z Avstrijo, predvsem na Karavankah, občasno pa lahko tudi na prehodih Ljubelj in Šentilj," opozarjajo. 

Stanje ob 12.15

Zaradi pnevmatike na vozišču je oviran promet na štajerski avtocesti pred priključkom Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani. 

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji 7 kilometrov dolg zastoj. Za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na podravski avtocesti je pri počivališču Podlehnik proti Hrvaški zastoj, dolg 1,6 kilometra.

Na gorenjski avtocesti med priključkom Šmartno in razcepom Koseze iz smeri Gorenjske, občasno zapirajo predor Šentvid.

Gneča in občasni zastoji so na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici in Primorski ter na ljubljanski južni obvoznici med razcepoma Malence in Kozarje proti Primorski. Na primorski avtocesti je upočasnjen promet na več odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 5 do 10 minut. Gneča je tudi na cestah Ljubljana - Brezovica, Seča - Sečovlje, Šmarje - Dragonja in Podlehnik - Gruškovje.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Dobovec, Gruškovje in Zgornji Leskovec. Najdljse se čaka na Gruškovju, Sečovljah, Dragonji in Jelšanah. Za vstop v državo osebna vozila tam čakajo 1 uro in pol. 

Prometna gneča | Avtor: Profimedia Profimedia

Stanje ob 8.45

Na štajerski avtocesti je na cestninski postaji Tepanje zaprt vozni pas proti Ljubljani. Nastal je petkilometrski zastoj. Osebna vozila lahko uporabijo obvoz po regionalni po regionalni cesti Slovenska Bistrica - Tepanje.

Na mariborski vzhodni obvoznici med razcepom Dragučova in predorom Vodole je oviran promet proti Slivnici, vozila so na odstavnem pasu. 

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je dvokilometrski zastoj. V smeri proti Kranjski Gori priporočajo uporabo izvoza Jesenice vzhod, Lipce.

Gost promet je na ljubljanski zahodni obvoznici med priključkom Brdo in razcepom Kozarje proti Primorski ter na cesti Kozminci - Gruškovje.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Metlika in Gruškovje. Čakalne dobe so tako na vstopu kot na izstopu iz države. Najdlje se čaka na Gruškovju, kjer osebna vozila za vstop v državo čakajo 1 uro, za izstop pa 45 minut. 

Dela na cesti bodo prispevala svoje h gneči. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bodite pozorni na dela na cesti

Na več cestah ta konec tedna potekajo dela, zato je promet tam urejen drugače kot običajno.
- Priključek Vrhnika na primorski avtocesti bo zaprt do ponedeljka, 27. avgusta, do 5. ure v obe smeri. Obvoz je preko Brezovice ali Logatca.
- Cesta Logatec - Žiri bo pri Podklancu predvidoma do 8. 9. zaprta. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah, za ostale preko Idrije ali po cesti Horjul - Gorenja vas.
- Na Bledu bo do 30. avgusta zaprta cesta Bled - Gorje, obvoz je urejen.
- V Ljubljani bo do nedelje zaprta Karlovška cesta in predor Pod gradom.
- V Ljubljani bo do 17. ure zaprta Litostrojska cesta med Goriško in Korotansko ulico. 
- V nedeljo bo zaprta cesta Slovenska Bistrica - Poljčane, pri Videžu na železniškem prehodu, od 5. do 20. ure.
- Do 30. 8. bo zaprta cesta Unec - Rakek, na Rakeku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.