Slovenija
26 ogledov

Pazite, da vas ne bo udarilo po žepu

denar Boštjan Tacol
Davčna uprava RS (Durs) zavezance opozarja, naj bodo pri poravnavi davčnih obveznosti pozorni na pravilno izpolnitev plačilnega naloga.

Če sredstva nakažejo na napačen davčni podračun, ostane namreč davčna obveznost neporavnana, dokler se plačilo ne preknjiži na pravilnega. Do takrat pa se zaračunavajo tudi zamudne obresti.

Davčna uprava je opozorilo objavila na svojih spletnih straneh, potem ko je v več postopkih opazila, da so zavezanci vplačali svoje obveznosti na transakcijski račun št. 01100-6300109972 - Izvrševanje proračuna RS. To je vplačilni podračun državnega proračuna in ni vedno ustrezni vplačilni podračun, kot ga v izdanem upravnem aktu zavezancem posreduje Durs.

Zavezance, katerim odmerja davčne obveznosti oz. jih z opomini seznanja o zneskih dospelih zapadlih neplačanih davkov, prispevkov ali drugih dajatev, zato Durs poziva, naj poravnajo svoj davčni dolg neposredno na tisti vplačilni podračun in sklic (referenco), ki je naveden v izdanem upravnem aktu. Le pravilno izvedeno plačilo namreč pokrije obveznost.

Komentarjev 3
  • ac-dc 16:06 29.marec 2013.

    Točno tako. Tamale hitro opalijo, velikih pa ne upajo ali pa se ne znajo lotiti. Vemo koliko je pri nas neizterjanih davkov (tavelikih) in kaj se za to naredi?Zelo malo.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 15:39 29.marec 2013.

    Država služi z obrestmi na napačno nakazilo, davkoplačevalec pa jim jih mora še dodatno plačati.Naj ustanovijo komisijo, ki bo našla bolj preprosto rešitev. Lahko bi npr. plačniku poslali mail ali SMS, da je nakazal na napačni račun. Ali ...prikaži več pa enostavno vrnili denar, če ne vedo, kam z njim.

  • dragec 10:45 29.marec 2013.

    DURSu predlagam, da pod nujno poišče rešitve za nadzor in terjatve do tistih, ki ne prikažejo ali goljufajo državo - mislim na velike ribe v SLO, ki so se v zadnjih 20 tih letih hitro razmnožile, po sistemu - ko ...prikaži več ropaš, kradeš, ropaj na veliko.