Slovenija
21 ogledov

Pazite se tatov na avtocesti

Vozniki tovornjakov opozarjajo na slabe razmere. Daša Purgaj
Policisti opozarjajo na pojav tatvin na avtocestah, počivališčih in bencinskih servisih. Voznikom in potnikom zato svetujejo, da pri postankih na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirajo svoje vozilo in predmete v njem.

"Če se od vozila oddaljite, ga zaklenite, vrednejših predmetov, kot so prenosni računalniki, denarnice in telefoni, pa ne puščajte na vidnih mestih v vozilu. Če vas bodo poskušali neznanci zaustaviti med vožnjo po avtocesti, se zaradi prometne varnosti ne ustavljajte," opozarjajo na policiji in dodajajo, da če potrebujete pomoč, pokličite 113.

Na tiskovni konferenci Policijske uprave Koper so sicer pred turistično sezono dejali, da so običajno tarče tatov tuji državljani, prav tako pa naj bi bili tujci tudi drzni tatovi. Slovencem se, kot so dejali, to dogaja v tujini. Ne glede na vse pa moramo biti pozorni na prijazne in uglajene ljudi, ki nam želijo pomagati.

 

"Ne puščajte obvestil, da ste odsotni"

Ne pozabite tudi na dom. "Z zaupnimi osebami (sorodniki, sosedi, prijatelji) se dogovorite, da bodo poskrbeli za vaše premoženje. V nobenem primeru ne puščajte obvestil, da ste odsotni, kar naj velja tudi za obvestila na družabnih omrežjih ali telefonskih tajnicah. Vaše domovanje naj ne daje vtisa, da ste odsotni."

Komentarjev 1
  • mph 17:10 29.april 2013.

    Super, obvestilo so dali, problem odpravljen. Khm, pa je komu kdaj padlo na pamet, da bi kakšna policijska patrulja malo zapeljala na avtocesto? Ne vem, če sem 1x morda v 20 letih videl policaje na avtocesti. V italiji sem jih ...prikaži več še vedno, ko sem zavil v tisti smeri, včasih zaradi dela kar pogosto. Pa imajo - zaradi drugih razlogov - še vedno težave.