Slovenija
6522 ogledov

Pazite se teh ponudb, gre za nateg!

Spletni nakup
1/2
Saša Despot
Bodite previdni in naj vas ne zavedejo nizke in super ugodne cene.

Potujete v tujino in iščete ugodno letalsko karto? Pazite na zavajajoče ponudbe, ki se vam prikažejo med brskanjem po spletu za najbolj cenovno ugodno letalsko karto. Uporabnik nas je opozoril na spletno stran flightsticketgo.com, kjer je naročil in s kreditno kartico plačal letalsko karto, opozarjajo na portalu Varni na internetu.

Bodite previdni in naj vas ne zavedejo nizke in super ugodne cene. Letalsko karto raje kupite pri preverjenem ponudniku, poudarjajo strokovnjaki za spletno varnost.

Takoj po naročilu je uporabnik prejel elektronsko sporočilo, v katerem pa je pisalo, da je z izvedenim plačilom plačal le 55 odstotkov polne cene, kjer pa že teh 55 odstotkov ni predstavljalo tako nizkega zneska. Razlika zneska pa se plača pred izdajo letalske e-karte.

Med samim naročanjem ni nedvoumno razvidno, da znesek na ekranu predstavlja le 55 odstotkov vrednosti celotnega plačila. Opozorilo se namreč skriva v malem vprašaju zraven cene, kjer s klikom na “More Information” pridemo do razlage, da je cena na ekranu le 55 odstotka vrednosti polne cene karte.

 | Avtor:
Iskalnik letov na spletni strani opozarja, da je v roku 12 ur od naročila možna brezplačna odpoved in polna povrnitev plačanega zneska.

Po večkratnem poskusu vzpostavitve kontakta, tako prek elektronske pošte kot tudi po telefonu, je uporabnik le uspel na telefon priklicati osebo, ki pa ga je na hitro odslovila, preklic plačila pa seveda ni bil možen. Na spletu je možno zaslediti podobna opozorila uporabnikov, ki so prav tako opravili nakup na omenjeni spletni strani, letalskih kart pa niso prejeli.

Smo pa popolnoma identično spletno stran zasledili tudi na drugi domeni, in sicer airlinesticketcorp.com. Na obeh spletnih straneh ni navedeno, katero podjetje nudi storitev naročanja letalskih kart, podatki iz whois pa kažejo, da je bila domena flightsticketgo.com registrirana 21.10.2017, domena airlinesticketcorp.com pa 9.7.2017. Podatki o osebi, ki je domeno registrirala, pa so v obeh primerih zakriti, ugotavljajo strokovnjaki za spletno varnost.

Spletni oglasi | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.