Slovenija
4 ogledov

Pazljivo na cestah: megla zmanjšuje vidljivost

Megla Shutterstock
Kaj nas čaka danes na cestah? Trenutno je po večjem delu države mirno, promet je oviran predvsem na Štajerskem. Pazljivost ne bo odveč zaradi goste megle, predvsem v Ljubljani.

Na štajerski avtocesti je trenutno zaradi prometne nesreče pred priključkom Maribor - Slivnica v smeri Ljubljane oviran promet; prav tako na cestninski postaji Kompolje v smeri Maribora zaradi okvare tovornega vozila. Po podatkih Prometno - informacijskega centra megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, predvsem v okolici Ljubljane.

Na pomurski avtocesti je zaradi povečanega števila tovornih vozil promet oviran pred priključkom Pince v smeri Madžarske. Zaradi okvare avtobusa je na gorenjski avtocesti pred počivališčem Jesenice v smeri Karavank zaprt vozni pas. Velja dodati še, da je cesta čez prelaz Vršič prevozna samo za osebna vozila.

Zaradi praznikov bo omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t v nedeljo ter v ponedeljek med 8. in 21. uro. Oba dneva veljajo omejitve oz. prepovedi tudi v sosednjih državah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.