Slovenija
20 ogledov

Pazljivo na stranskih ulicah!

sneg dežnik neurje Shutterstock
Do nedelje se lahko veselimo suhega vremena, v ponedeljek pa bo spet mokro. Bralci opozarjajo na poledenele stranske ulice in parkirišča.

Slovenijo je včeraj dosegla nova pošiljka snega. Največ ga je zapadlo na Vojskem, kjer so ga namerili 32 centimetrov, sledi Vogel s 30 centimetri in Postojna s 17 centimetri snega.

Danes in jutri bo suho, najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -12, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj.

Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje pravi, da se bo suho vreme obdržalo do nedelje. "V soboto lahko kje nastane kakšna ploha. V ponedeljek pa se bo vreme obrnilo in bo postalo precej nestanovitno. Deloma bo snežilo, deloma deževalo," napoveduje.

Ponekod poledica

Naši bralci so nas opozorili, da so ponekod poledeneli parkirišča in nekatere stranske ulice. Gre za lokalne pojave. "Klasične poledice sicer ni in je v naslednjih dneh niti ne pričakujemo," še pravi Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.