Slovenija
28 ogledov

Pazljivo pri nakupu prenosnikov

Pod drobnogledom so bili tudi kupci računalnikov z nameščeno nelegalno programsk Žurnal24 main
Podjetje DISS poziva kupce računalniške opreme k previdnosti pri nakupu prenosnih računalnikov znamk HP in Lenov, in sicer zaradi vloma v skladišče ter kraje večje količine prenosnikov.

"Zaradi vloma v glavno skladišče na sedežu podjetja v Ljubljani, ki se je zgodil v noči s petka na soboto in med katerim je prišlo do kraje večje količine prenosnih računalnikov, DISS opozarja, da se utegne na trgu pojaviti večja količina ukradenega blaga," so sporočili s podjetja in dodali, da bodo objavili posebno spletno stran, na kateri bodo lahko kupci v primeru suma porekla kupljenega blaga preverili model ter serijsko številko.

Kupci naj bodo posebej pozorni na poreklo blaga pri nakupih pri zasebnikih ali nepooblaščenih prodajalcih, bodisi v fizični obliki ali prek spleta. Posebno pozornost je treba nameniti znakom, ki kažejo, da bi bilo blago lahko ukradeno (nizka cena, zahtevana gotovina, poškodovana embalaža in novi izdelki, ki se prodajajo kot rabljeni).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.