Slovenija
72 ogledov

Paznik zaradi spolnega nadlegovanja toži nadrejenega

zapor rešetke Nino Verdnik
Mariborski zapori. Eden izmed paznikov bo zaradi nadlegovanja in šikaniranja tožil nadrejenega, piše današnji Dnevnik. Do dogodka naj bi prišlo na sindikalni novoletni zabavi že pred letom dni.

Po dogodku na novoletni zabavi sta oba vpletena že dobila opomin pred izredno odpovedjo; eden zaradi nadlegovanja, drugi zaradi fizičnega obračuna. Zgodbo o zapletu na zabavi je časniku potrdil vodja mariborskega sindikata delavcev v pravosodju Kamil Fras, ki je napovedal tožbo proti enemu od vodilnih uslužbencev mariborskega zapora, in sicer zaradi spolnega nadlegovanja.

Žrtve opitega šefa naj bi po njegovih besedah bili tudi nekateri drugi pazniki, prav Fras pa je vse skupaj končal z udarcem. Kot je dejal za Dnevnik, je bil tudi po dogodku deležen šikaniranja, proti njemu je nadrejeni obrnil tudi nekatere sodelavce.

Nedopustno. To je vse.

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so se odločili za disciplinska ukrepa zoper oba vpletena, ki sta prejela opomin pred izredno odpovedjo, uslužbenec, ki naj bi nadlegoval podrejene, pa je ostal na položaju. Kot je za Dnevnik pojasnil direktor uprave Jože Podržaj, so ravnanje obeh ocenili kot skrajno nedopustno, a zaradi pomanjkanja ustreznih drugih rešitev niso potegnili bolj radikalne poteze.

Sicer pa na upravi še dodajajo, da je zadeva za njih končana, zato jih čudi, da se je sindikat po skoraj letu dni odločil, da z zgodbo stopi v javnost. Časnik piše o neuradnih informacijah, da gre zdaj le za "sindikalne zdrahe", v sindikatu pa naj bi upravi očitali, da ščiti vodilne v mariborskem zaporu.

Predsednik sindikata Franci Verk je za Večer izrazil prepričanje, da je neljube dogodke izzval močno alkoholizirani poveljnik, ki v takšnem stanju ni bil spodoben obvladovati svojega nasilnega vedenja, saj ni upošteval opozoril oškodovanca, da naj odneha, zato ga je ustavil šele udarec.

Komentarjev 3
  • dragec 14:50 08.december 2015.

    Kaj, ali nisi tudi ti peder?????

  • kapibara 14:14 08.december 2015.

    ....ki je nadlegoval.. pa je ostal na položaju.. ???torej se ve, katera dva, se centrirano dregata v "tarčo".. !!tudi neki, bivši v službi zakona, je samski, v družbo še enega NE-samskega-(ga pa to nekaj siliko stane)in je ...prikaži več pa vpleten, baje, v neko stečajno maso.. ne vem, tako pravijo..

  • Avatar čavez
    čavez 13:20 08.december 2015.

    Da mi je nadrejeni pedr pa da me še nadleguje, se zaneslivo pridružim zapornikom ampak nadrejena nebi bilo nikoli več na spregled.