Slovenija
22 ogledov

PDP Adrii zagotovila pet milijonov

(Foto: arhiv Zurnal24.si) Žurnal24 main
PDP bo strateškega partnerja za Adrio Airways iskala z razpisom. Z odkupom delnic Adrie Airways Tehnika največji delničarji.

Državna Posebna družba za podjetniško svetovanje (PDP) bo pripravila razpis za strateškega partnerja, so potrdili iz družbe. Od Adrie Airways so odkupili lastniški delež v podjetju Adria Airways Tehnika, s čimer bodo postali največji delničarji družbe. "Tako se bodo slovenskemu letalskemu prevozniku zagotovila sredstva v višini pet milijonov evrov likvidnostnih sredstev," je za STA pojasnil predsednik upravnega odbora Adrie Maks Tajnikar. Del sredstev je Adria že dobila.

Po besedah Tajnikarja pri tem ne gre za državno pomoč, pač pa za pomoč lastnika. "Prizadeval sem si, da se Adrio da rešiti brez državne pomoči, z ustreznimi dogovori z bankami," je Tajnikar povedal na POP TV. Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je sicer danes potrdila prejem vloge Adrie Airways za pomoč in kratkoročne državne pomoči ni izključila

 

V PDP sicer pozdravljajo imenovanje kriznih menedžerjev, Klemna Boštjančiča in Roberta Vugo, in odločitev Marjana Ravnikarja, da zapusti družbo. "Bivše poslovodstvo, ki družbe ni uspelo uspešno prestrukturirati, mora v takih razmerah prepustiti mesto novim, motiviranim ljudem, ki so neobremenjeni s preteklostjo. Pričakujemo, da bosta nova izvršna direktorja natančno preverila smotrnost nekaterih preteklih  poslovnih odločitev in temu primerno tudi ukrepala," so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.