Slovenija
5 ogledov

Pečaričeva črpa iz lastnih izkušenj

Elena Pečarič državljane opozarja, da morajo tudi sami sodelovati pri spremembah Žurnal24 main
Kandidatka za predsednico države Elena Pečarič poziva vse državljane k sodelovanju pri spremembah. Svojo prednost vidi v svojih izkušnjah v boju za enake možnosti.
"Meni gre resnično zato, da se v Sloveniji stvari premaknejo na bolje," je dejala na nedeljski tiskovni konferenci in dodala, da je zanjo politika za prihodnost izključno politika dejanj.

"Paradoksno trdim, da je moja prednost prav moj hendikep," pravi kandidatka. Kot hendikepirana ima lastno izkušnjo o tem, kaj dejansko pomeni biti depreviligiran. Poleg tega pa se dnevno srečuje z ljudmi, ki v praksi doživljajo hude diskriminacije, ki nimajo enakih možnosti in ne vedo, kako poiskati rešitve za svoje težave, ki jih nihče ne posluša in doživljajo ignoranco s strani institucij in pristojnih organov, je pojasnila. Dodala je, da jo, tako kot ostale kandidate, poleg izkušenj, odlikuje tudi dobro poznavanje zakonodaje, ki ureja teme iz naslovov urejanja človekovih pravic, preprečevanja diskriminacije in enakega obravnavanja.

Svoj delovni program z naslovom Priložnost za vse Pečaričeva ustvarja skupaj z državljani in državljankami, program pa je del širše strategije širjenja vrednot aktivne civilne družbe, aktivacije in funkcionalnega opismenjevanja državljank in državljanov ter krepitve njihove vloge pri sooblikovanju družbenega in političnega prostora. Pripravila je že tudi 15 zakonskih predlogov, ki bi jih kot predsednica predlagala v obravnavo državnemu zboru.

 Po njenih besedah je na začetku kampanje veljala za neresno kandidatko, ki se želi izpostaviti in teži k samopromociji. Sčasoma se je izkazalo, da se je kljub začetnim šokom predstavila kot resna kandidatka, ki nastopa s kritično in napredno vsebino. Dodala je, da do volitev v načrtu nima večjih akcij, saj tudi nima kakšne agencije, ki bi skrbela za njeno celostno podobo. Še naprej bo delovala v skladu z načeli, za katera se zavzema in bi jih rada uresničevala, dodaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.