Slovenija
3007 ogledov

Pečečnik bi Plečnikov stadion vrnil državi

Joc Pečečnik (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pečečnik: Ne želim biti rušitelj spomenikov!

„Prišle so bolj pritožbe zaradi nasprotovanja konceptu. Vsa glavna mnenja smo v integralnem postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja že dobili, saj smo že prej popravili vse tehnične stvari, ki so pritožnike motile. Smo najbližje gradbenemu dovoljenju doslej,« je po poteku roka za mnenja in pritožbe zoper postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja za prenovo starega stadiona za Bežigradom za Finance povedal lastnik Joc Pečečnik.

Pečečnik gradbeno dovoljenje pričakuje septembra, zagotavlja pa, da bi lahko stadion prenovil v treh letih.

„Nekatere konceptualno moti, da bomo območje prenovili. Ampak jaz sem že večkrat rekel tudi, da ne želim biti rušitelj spomenikov, ne želim biti podpisan pod to, če je to volja stroke in ljudi. Če se država zaveže, da bo ostal zgolj izvorni spomenik, torej stadion, in nihče drug ne bo tu komercialno zidal, ji stadion prodam nazaj,“ je za Finance še povedal Pečečnik.

Stadion za Bežigradom bo lahko imel 12 tisoč sedežev, a Pečečnik razmišlja, da b | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Komentarjev 2
  • ode 16:59 01.julij 2020.

    Z maskami je v nekaj dneh zaslužil več, kot bi s stadionom v 10 letih. Čaka ga pa še boljši biznis z državo: uvoz cepiva proti covid19, ki bo svinjsko drago, vsaj 20x dražje od mask. Sicer se bo na ...prikaži več koncu, kot za maske, ugotovilo, da je neučinkovito proti virusu - pa kaj to koga briga, važno, da se denar troši in kroži.