Slovenija
68 ogledov

Pečečnik ostal brez okoljevarstvenega dovoljenja

stadion Bežigrad Nik Rovan
Joc Pečečnik ostal brez okoljevarstvenega soglasja za gradnjo Plečnikovega stadiona. Ministrstvo za okolje zavrnilo njegovo pritožbo.

Obnova Plečnikove podrtije se spet izmika, saj je Družba Bežigrajski športni park (BŠP) ljubljanskega poslovneža Joca Pečečnika ostala brez okoljevarstvenega soglasja.

Ministrstvo za okolje in prostor je zavrnilo pritožbo družbe zoper odločbo Agencije RS za okolje (Arso), ki je decembra lani zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja za izgradnjo Športnega parka Bežigrad.

Na ministrstvu so zapisali, da je pritožba neutemeljena ter da je agencija pravilno ugotovila dejansko stanje, pravilno uporabila materialne predpise in ni storila bistvenih kršitev določil upravnega postopka.

In se še bo zavleklo ...

Družba BŠP je okoljevarstveno soglasje za projekt pridobila že maja 2012, a je ministrstvo za kmetijstvo in okolje novembra istega leta soglasje po pritožbi stanovalcev Fondovih hiš odpravilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje Arso.

Arso je v ponovnem postopku zavrnila zahtevek BŠP za izdajo soglasja, vendar je pristojno ministrstvo junija letos nato odločbo agencije, s katero so zavrnili izdajo soglasja, odpravilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Arso je še enkrat zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja in družba BŠP se je na to pritožila.

Nasprotujejo tudi pozidavi zelenice

Prebivalci Fondovih hiš že od začetka projekta nasprotujejo  pozidavi zelenice ob blokih pri ljubljanskem bežigrajskem stadionu in vztrajajo, da morajo Fondovi vrtovi ostati zelena površina, saj niso le pripadajoče zemljišče k stanovanjskim stavbam, temveč tudi območje kulturnega spomenika, na katerem se ne sme graditi.

Projekt  že šesto leto na čakanju

Otvoritev razstave Prenovitev centralnega stadiona Bežigrad. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za projekt prenove je družba BŠP leta 2009 na mednarodnem natečaju izbrala rešitev biroja GMP iz Berlina. Ta predvideva, da bodo zgodovinske elemente stadiona prenovili in ohranili takšne, kot jih je zasnoval Plečnik. Novi objekti - večnadstropna stavba s hotelom, športna klinika in trgovine ter niz stolpičev za poslovne prostore in bivanje - pa bodo fizično in programsko ločeni od obstoječih. Pod stadionom je predvidena garaža za približno 2300 avtomobilov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Zorzul 17:30 10.oktober 2015.

    Pri gradnji dzamije pa ni hrupa.Banda zagamana prodana

  • benč 16:18 10.oktober 2015.

    Nekdo ga dobro od zadaj!

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:31 10.oktober 2015.

    Napisal sem kratek zapis :http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/146203/plecnik-pececnik