Slovenija
160 ogledov

Pediatrična od danes pravljična

1/2
Žurnal24 main
Od danes naprej bodo hodnike Pediatrične klinike UKC Ljubljana krasile slike dvajsetih uglednih slovenskih ilustratorjev otroških slikanic.

Mladinska knjiga Založba (MKZ) je Pediatrični kliniki UKC Ljubljana predala slike z razstave Pravljične podobe v mestu, ki so od 6. maja 2010 krasile stekleni atrij Mestne hiše, ter knjige, ki so jih znani Slovenci zbirali na dogodku Slavni berejo, ki je bil v Knjigarni Konzorcij 10. junija.

Na slovesni predaji je prof. dr. Rajko Kenda, dr. med., strokovni direktor Pediatrične klinike, povedal, "da bodo uokvirjene slike krasile stene na hodnikih Pediatrične klinike in polepšale bivanje v njej. Res je, da je naša klinika nova, polna vrhunskih aparatur in prijaznega osebja, a šele toplina podarjenih slik ji daje pomembno dodano vrednost. Takih daril smo izjemno veseli in si jih želimo še več."

Magdalena Jenko, direktorica marketinga in prodaje MKZ, ki je simbolično izročila slike dvajsetih uglednih slovenskih ilustratorjev, je ob tem poudarila, da želijo s podarjenimi slikami otrokom na ustnice pričarati nasmeh in še kakšno iskrico v očeh več.

Slike Pravljične podobe v mestu predstavljajo  kratek presek likovne umetnosti, ki ima izjemen značaj in tradicijo v slovenski kulturi. Ilustracije je izbral Pavle Učakar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.