Slovenija
24 ogledov

Pediatriji poklonili 11 tisočakov

Del izkupička dražbe 12 225-litrskih sodčkov barik je Vinakoper namenil Pediatri Žurnal24 main
Dobrodelnost. Vinakoper izkupiček od licitacije sodčkov barik poklonil Splošni bolnišnici Izola.

Včeraj je bil v koprski kleti Vinakoper dobrodelni dogodek, vsakoletna licitacija 12 izbranih sodčkov barik. Dražba je letos doživela že 12. ponovitev z mednarodno udeležbo, saj sta bila dva sodčka prodana v tujino (v Italijo in na Hrvaško).

V ponudbi 12 sodov
Klet vsako leto del izkupička podari Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola, z letošnjo dražbo pa bo ta znesek višji za 10.125 evrov. Ob včerajšnji priložnosti je uprava družbe predstavnikom izolske splošne bolnišnice poklonila simboličen ček v višini 11 tisoč evrov, kar je del kupnine, ki je na račun kleti pritekel letos. Najbolj zaželena sta bila sodčka, v katerih zori vino sort shiraz letnik 2009 iz lege Debeli rtič ter cabernet sauvignon iz lege Gordia, katerih končna cena je bila 18 evrov na liter.

V ponudbi je bilo 12 225-litrskih sodčkov barik, izklicna cena pa deset evrov za liter. Do lani je skupni dobrodelni izkupiček vseh dražb znašal dobrih 205 tisoč evrov, z včerajšnjo dražbo pa bo ta znesek višji za 10.125 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.