Slovenija
50 ogledov

Peklaj: sestanka se ne spomnim

Peklaj je večkrat zatrdil, da se sestanka ne spomni. (Foto: TV SLO3) Žurnal24 main
Preiskovalna komisija DZ za gradnjo avtocest bo soočila priče Antona Anderliča, Abdona Peklaja, Roberta Kuzmana in Mirka Bandlja. Peklaj: sestanka se ne spomnim.

Komisija preiskuje domnevno povezanost gradbenikov in politike pri dogovarjanju za avtocestne posle. Peklaj je na začetku zaslišanja večkrat ponovil, da se ne spomni sestanka, na katerem naj bi bila podpisana Peklaj in Kuzman, navedena pa tudi nekatera druga imena, a brez podpisov. "To je moj podpis. Ne spomnim se, kdaj smo to podpisali. Jaz ne morem potrditi, da je kdo bil ali ni bil na sestanku," je zatrdil Peklaj.

"Zelo nefer je. Vsa ta zgodba o Anderliču. Se ne spomnim. Po mojem prav dosti ni sodeloval," je še dejal Peklaj. Slednji je sicer že na zaslišanju februarja letos zatrdil, da je Dars vse posle oddajal na podlagi postopkov javnega naročanja. Poudaril je, da ni nikoli sodeloval pri prirejanju kakšnega razpisa. Zapisnik omenjenega sestanka je bil po njegovih besedah "seznam želja" SCT in je bilo le naključje, če se je zapisano uresničilo.

Da ni bil na omenjenem sestanku, je zatrdil tudi Andrelič in dodal, da želi predsednik komisije od njega izsiliti potrditev sestanka z določenimi ljudmi. "Dokler ne boste kaj drugega prinesli, vam želje ne morem izpolniti. Na nobenem sestanku nisem bil," je dejal Andrelič.

Kopija zabeležke sestanka
Nazadnje sta bila pred komisijo Bandelj in Anderlič, ki sta zanikala, da bi bila na sestanku avgusta 2004, kjer naj bi se Dars, SCT in tedanja vlada mimo predpisov dogovorili o poslih za predora Trojane in Šentvid.

Komisija ima kopijo zabeležke sestanka, na kateri naj bi bila podpisana Peklaj in Kuzman, navedena pa tudi nekatera druga imena, a brez podpisov. Kuzman je na zaslišanju pred komisijo marca letos dejal, da sta bila za oba omenjena predora objavljena mednarodna javna razpisa, na katerih da je SCT posle pridobil zaradi najcenejše ponudbe in ne zato, ker bi nekdo vplival na izbiro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.