Slovenija
23 ogledov

Pepelnikova zatajila pomembne podatke

Truda Pepelnik Mediaspeed.net
Nekdanja poslanka Državljanskega liste (DL) Truda Pepelnik je bila v sodnem postopku že vse od izvolitve za poslanko. V odstopni izjavi je zamolčala nekaj poglavitnih podatkov.

Predsednik DL Gregor Virant je 21. decembra prejel odstopno izjavo poslanke DL Trude Pepelnik. Nekdanja poslanka je v odstopni izjavi, kot kaže, pozabila omeniti, da je sodba proti njej pravnomočna že od 19. julija 2012 in da je kazenski postopek zoper njo potekal zaradi kaznivih dejanj ponareditve uradne listine in zlorabe uradnega položaja. V sodnem postopku je bila tako že vse od izvolitve za poslanko.

Uspelo nam je izvedeti, da se je v sodnem postopku znašla zaradi izdaje dovoljenja za podaljšanje obratovalnega časa gostinskega lokala Kava bar Ž soobsojenca Janeza Škofa.

Ravnala v skladu z načeli?

Razlog za odstop, ki ga je Pepelnikova v odstopni izjavi decembra navedla, je bila sodba Okrajnega sodišča na Ptuju, ki je presodilo, da je v času službovanja na Občini Ruše naredila napako pri vodenju upravnega postopka."Ravnam v skladu z našimi skupnimi načeli in svojim osebnim prepričanjem, da se morajo izvoljeni funkcionarji, obremenjeni s sodnimi postopki, iz politike umakniti," je zapisala.

Komentarjev 9
  • ennanova 10:34 04.januar 2013.

    So politiki ljudje z visoko stopnjo osebne integritete?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/713-so-politiki-ljudje-z-visoko-stopnjo-osebne-integritete

  • Sia 10:33 03.januar 2013.

    Žal ni problem v tem o čem poroča Žurnal in ostali mediji, ampak o tem kdo je bil obsojen in kdo NE. Gospa je bila ... med tem ko ostali tajkuni niso! Zato je primernješe vprašanje kdaj bodo sodišča te ...prikaži več osebe obsodile, zakaj jih še niso,... Ko jih bodo predvidevam, da bodo mediji o tem poročali, do takrat pa loahko samo poročajo o tem, da so še v postopkih...

  • stela 10:21 03.januar 2013.

    Ok, ženska je goljufala, mal sama mal v navezi z enim lokalčkom...btw kdo je sploh že slišal za ta lokal???....bila pravnomočno obtožena....in odstopila.....povejte nam rajš KDAJ SE bo KAJ PODOBNEGA zgodilo s tajkuni, ki so OGOLJUFAL večje firme in NAKRADLI ...prikaži več VEČ premoženja....in NE NAM METAT PESKA v OČI S temi malenkostmi.....kdo na žurnalu je ukazal ta prispevek????