Slovenija
102 ogledov

Pepevnik spet v boj

Ravnatelj se bo prijavil Barbara Bradač
Kandidatura. Po kazenski ovadbi in obtožbah Pepevnik znova v boj za ravnatelja.

Maribor. “Sodelavci so se obrnili proti meni. Vse obtožbe, ki so jih navrgli, zavračam,” je včeraj za Žurnal24 pojasnil Anton Pepevnik, nekdanji direktor in ravnatelj Višje prometne šole (VPŠ) Maribor.

Štirje kandidati
Omenjeni, ki so mu zaposleni pripisali kup nepravilnosti, med drugim prepisovanje doktorske naloge in mahinacije pri vodenju šole, znova kandidira za ravnatelja VPŠ Maribor. "Na današnji seji sveta šole bodo izbirali ravnatelja izmed štirih kandidatov," je povedal Dušan Kolarič, zdajšnji vršilec dolžnosti ravnatelja; med kandidati je tudi sam. Neuradno smo izvedeli, da so nekateri delavci šole nad vnovično kandidaturo Pepevnika, ki je od 1. januarja prijavljen na zavodu za zaposlovanje, zgroženi. Pepevnik pa pravi, da ne kandidira, ker bi želel biti znova na čelu šole, ampak si želi na predstavitvi kandidature povrniti ugled ter “povedati svojo zgodbo o šikaniranju".

Toži šolo
Spomnimo, konec lanskega leta smo poročali, da je Pepevnika eden izmed mlajših predavateljev na VPŠ Maribor kazensko ovadil zaradi šikaniranja na delovnem mestu. Zadeva je trenutno v predkazenskem postopku na mariborskem tožilstvu, in kot smo neuradno izvedeli, naj bi bila zoper Pepevnika uvedena posamezna preiskovalna dejanja. Po ovadbi je kot ravnatelj odstopil, dal pa je tudi odpoved (s 1. januarjem), ki jo je pozneje preklical, vendar je kljub temu ostal brez dela. Mimogrede, zdaj je vložil tožbo zoper šolo, saj je prepričan, da mu zaposlitev tam vseeno pripada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.