Slovenija
66 ogledov

Perne obiskal Grosa

Župan Perne in Gros po včerajšnjem srečanju, ki je očitno precej prispevalo k ot Žurnal24 main
Kranj. Župan ni več črnogled pri rešitvi spora okoli zemljišč. Odprtje Savske ceste in krožišča pod Jelenovim klancem.

Kranjski župan Damijan Perne bo bivšemu županu Vitomirju Grosu pripravil predlog za rešitev spora, ki je nastal pri obnovi Jelenovega klanca in bi lahko ohromil tudi nekatere druge občinske projekte. To mu je obljubil na včerajšnjem medsebojnem srečanju.

Spomnimo
Do spora je prišlo po zadnji seji mestnega sveta, na kateri ni bil sprejet Grosov predlog menjave zemljišč na Jelenovem klancu za zemljišča na Majdičevem logu. Zaradi pojasnil, da menjava ne bi bila enakovredna, in namigovanj, da izsiljuje občino in se želi okoristiti, je zagrozil, da občini ne bo dal več nobenega soglasja, dokler se to vprašanje ne reši. Da misli resno, je občina že občutila prejšnji petek, ko ni dobila stavbne pravice za obnovo trdnjave Škrlovec.

Nista komentirala
Ne Perne ne Gros včerajšnjih pogovorov nista želela komentirati. Perne je sicer dejal, da so bili konstruktivni, pa tudi, da je glede obnove Jelenovega klanca precej manj črnogled kot nedavno v Kranjčanki, ko ni izključil možnosti, da se bo obnova klanca zavlekla. Gros želi po drugi strani počakati na vsebino predloga.

Slavnostno odprtje

Medtem so lučaj od Grosove hiše, ob vznožju Jelenovega klanca, slavnostno odprli obnovljeno Savsko cesto in novo krožišče. Medtem ko večino kljub zamudi veseli pridobitev, kritiki menijo, da je občina zamudila priložnost, da bi krožišče in Savsko cesto na vhodu še nekoliko razširila. Menijo tudi, da bi občina pod Sejmiščem lahko zgradila podzemne garaže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.