Slovenija
126 ogledov

Perne upa na modrost

“Kako se bodo zmenili v stranki, je njihova stvar. Upam, da bo zmagala modrost,” Žurnal24 main
Kranj. Krtova in Bogataj bi poenotila levo in desno, pretiranega navdušenja na obeh straneh ni.

Volitve. Županska kandidata Mohor Bogataj in Hermina Krt želita pred drugim krogom pritegniti volilce tako leve kot desne, toda obeh najmočnejših strank SDS in SD za zdaj nista prepričala.

Kapital ali izkušnje
SDS, edina, ki je glede na prejšnji mandat pridobila, bo imela naslednja štiri leta v mestnem svetu osem sedežev. Zanjo je glasovalo 20 odstotkov volilcev, ki bi lahko odločilno nagnili tehtnico na stran enega od kandidatov, vendar se stranka o podpori včeraj zgodaj popoldne še ni odločila. Po nekaterih informacijah bi to lahko storila že danes.

Tretji na županskih volitvah Bojan Homan je do obeh finalistov zadržan. “Vprašanje je kompleksno. Na eni strani je dvomljiv kapital, na drugi pa vprašljive izkušnje,” je komentiral.

SD v četrtek
SD, ki so s 14 odstotki zasedli tretje mesto, v primerjavi s prejšnjim mandatom pa so izgubili pet mest oziroma polovico sedežev v svetu, se bodo o morebitni podpori odločali na seji predsedstva občinskega odbora (OO) v četrtek. “S kolegi o tem še nisem govoril, osebno pa se ne nagibam nikamor,” pravi predsednik OO SD Stane Boštjančič. Njihov županski kandidat Darjan Petrič, ki je na volitvah zasedel četrto mesto, se bo zagotovo opredelil, je povedal, povsem odločil pa se še ni. Zatrdil je, da v ozadju ni bila želja po kupčkanju, pač pa je bilo včeraj za odločitev še prezgodaj.

Kdo se je opredelil
Najjasneje sta do zdaj opredeljena županski kandidat NSi Matevž Kleč in župan Damijan Perne. “Podpreti ne nameravam nikogar. Verjetno tudi stranka ne. Bogataj se sicer razglaša za ljudskega, vendar ga poznamo,” je dejal in poudaril, da svojim volilcem ne želi vsiljevati nobene odločitve.

Perne vztraja pri podpori Hermini Krt, čeprav je tudi Zares, na katerega listi je kandidiral za mestni svet, do kandidatov zadržan. “Kako se bodo zmenili v stranki, je njihova stvar. Upam, da bo zmagala modrost,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.