Slovenija
37 ogledov

Pes trpel na soncu brez vode

Nesrečni pes ima pred seboj še največ nekaj mesecev življenja. (Foto: Dare Čekel Žurnal24 main
Na Obali odkrili nov primer domnevnega mučenja živali. Pes je živel v nemogočih razmerah, vodo naj bi kljub hudi poletni vročini prejemal enkrat ali dvakrat tedensko.

Na podlagi anonimne prijave so člani Obalnega društva proti mučenju živali odšli v vas Gregoriči pri Svetem Antonu, kjer so naleteli na ganljiv prizor. Kot so za Žurnal24 povedali v društvu, so psa, mešanca z nemškim ovčarjem, starega okoli deset let, našli stran od vasi na opuščeni njivi v visoki travi.

 

Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
Kazenski zakonik

Kot piše na spletni strani Pes – moj prijatelj, je predsednica društva Andrea Bogataj Krivec navedla, da sta bila njegovo zatočišče dve razpadajoči uti iz kartona. Pesjaka sta bila na debelo obložena z iztrebki, večji del zatočišča pa je ležal nezaščiten pred poletno pripeko.

Pes je bil shiran "do kosti", poln klopov, posode s hrano in vodo so bile prazne. Ko so mu ponudili tekočino, je na dušek popil štiri litre vode, pripoveduje Bogataj Krivčeva. Lastnikov v času obiska niso našli.

Povrh vsega še okužen
Na podlagi odredbe inšpektorskih služb so psa odpeljali v zavetišče, kjer so ugotovili, da je okužen z nevarnim parazitom filarijo in da zdravljenje zaradi napredka bolezni in starosti ni več smiselno, so nam povedali v društvu. Upajo pa, da si bo pes opomogel in živel vsaj še nekaj mesecev.

 

O domnevnem mučenju je bila obveščena tudi pristojna izpostava Veterinarske uprave, o primeru pa je bilo obveščeno tožilstvo. O lastnikih zaenkrat v društvu nimajo informacij, od pesjaka pa naj bi živeli oddaljeni manj kot 150 metrov. Vseeno pa naj bi ga obiskovali le enkrat ali dvakrat na teden, ko so žival tudi oskrbeli s hrano in vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.