Slovenija
28 ogledov

Pešpot še v načrtu, parkiranje vseeno prepovedano

parkirišče Anže Petkovšek
Parkirišče. Obiskovalci ulice Pod hribom se jezijo na redarje, ti pa kaznujejo po zakonu.

“Že 20 let sodelujem s tukajšnjim podjetjem in šele v zadnjih dveh letih smo začeli dobivati listke,” je zgrožen bralec, ki večkrat parkira na začetku ulice Pod hribom v Šiški. Makadamsko parkirišče je na zemljišču v lasti Mestne občine Ljubljana (MOL). Mestno redarstvo pa tam izdaja kazni na podlagi zakona o pravilih cestnega prometa. Ocenjujejo, da vozniki tam nepravilno parkirajo na eni od prometnih površin, ki niso namenjene prometu vozil – na cesti, otoku, odstavnem pasu ali bankini. Bralec trdi, da ne gre za nobeno od naštetih površin, niti ni postavljen prometni znak za prepoved parkiranja.

“Na navedeni lokaciji ukrepamo, ker vozila, ki so nepravilno parkirana na bankini, ogrožajo varnost pešcev in otrok, ki morajo tako hoditi po cestišču. Dodatno nevarnost predstavlja tudi ozka cesta,” pojasnjujejo na mestnem redarstvu. Na to so jih, trdijo, opozorili nekateri starši. Dodajajo, da dodatna postavitev prometnega znaka ni potrebna, ker je prepoved parkiranja na takih površinah predvidel že zakonodajalec.

Na MOL nameravajo urediti krožno kolesarsko in pešpot okoli Rožnika, Tivolija in Šišenskega hriba, del pa bo potekal tudi po tem zemljišču. Sredstev za ta del poti sicer v proračunih za leti 2013 in 2014 nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.