Slovenija
24 ogledov

Pet CSD od včeraj že rešuje vloge

center za socialno delo Saša Despot Fotografija je simbolična.
Zamuda. Iz registra prebivalstva niso mogli prenesti podatkov za nekatere otroke.

Aktivacija. Včeraj je pet centrov za socialno delo (CSD) po informacijah, ki smo jih dobili z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), že začelo vnašati vloge za socialne prejemke v novi računalniški sistem. Za katere CSD gre, na ministrstvu niso želeli razkriti, dodali pa so, da naj bi novo računalniško aplikacijo do konca tega tedna začelo uporabljati vseh 62 CSD. Socialni delavci bodo, kot pravijo na ministrstvu, najprej reševali vloge za socialne pomoči.

Kot smo v Žurnalu24 že poročali, računalniška aplikacija, ki naj bi jo CSD uporabljali pri reševanju vlog za otroške dodatke, socialne pomoči, varstvene dodatke, državne štipendije in različne subvencije, zamuja; delovati bi morala že od začetka novega leta.

Pojavile so se namreč težave s prenosom podatkov iz centralnega registra prebivalstva v informacijski sistem CSD. “Podatki o otrocih, rojenih v določenem letu, se niso v celoti prenesli,” je za naš časnik povedal Davor Dominkuš z MDDSZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.