Slovenija
26 ogledov

Pet let nevarna za pešce

Ker je cesta ozka, se na njej težko srečata dva avtomobila, najnevarnejša pa je Žurnal24 main
Pločniki. Gradnikova cesta mimo Spara čaka na nov prostorski načrt.

Med prometnimi konicami in skoraj ves popoldan je hoja po cesti skoraj nemogoča. Ves čas se moram umikati na makadamski del ceste, včasih celo na travnik. To z otroškim vozičkom in drugim otrokom, ki ga držim za roko, ni vedno preprosto, pa tudi precej nevarno je,” pravi Alenka, ki se praktično vsak dan z otroki prebija od Gradnikove ceste do Spara v Radovljici.

V kratkem bom pregledal dejavnosti na tem projektu, da čim prej izpolnimo pogoje za izvedbo rekonstrukcije.
Ciril Globočnik, župan

Rado Pintar, vodja oddelka za infrastrukturo na občinski upravi, nam je pojasnil, da bi pred petimi leti, ko je Spar odprl trgovino, morali rekonstruirati cesto, ki pelje v spalno naselje. V načrtu je bilo, da se cesta razširi, da se naredijo pločniki na obeh straneh in kolesarska steza ter uredi križišče.

Ni šlo skozi
Vendar se v tem času, čeprav se je promet močno povečal, razen nujnih vzdrževalnih del ni zgodilo nič. “Za rekonstrukcijo ni bilo možno pridobiti potrebnih zemljišč. Zato je bil za prenovo dela ceste od Spara do križišča z Ulico Staneta Žagarja pripravljen osnutek prostorskega načrta, ki pa ga občinski svet ni sprejel,” je dejal Pintar.

Še en trgovski center
Gradnja pločnikov je, kot so pojasnili na občini, odvisna od sprejetja novega prostorskega načrta in gradnje novega trgovskega centra nasproti Spara. “Zato roka v tem trenutku ne moremo napovedati. Sicer pa je k sofinanciranju gradnje pločnika na tem odseku zavezan tudi potencialni investitor načrtovanega trgovskega centra nasproti Spara,” je povedal Pintar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.