Slovenija
89 ogledov

Pet milijonov evrov globe za Pro Plus

Proplus, pop tv, kanal a Anže Petkovšek
Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi Pro Plus zaradi zlorabe prevladujočega položaja izrekla 4,9 milijona evrov globe. V Pro Plusu so že napovedali boj proti odločitvi.

Odločitev agencije so v družbi Pro Plus, ki upravlja s televizijskima programa POP TV in Kanal A ter spletnim portalom 24 ur.com, potrdili. Odločbo Agencije za varstvo konkurence (AVK) so prejeli 23. julija, so poročale Finance. 

Kazen v višini okoli 20.000 evrov naj bi doletela tudi generalnega direktorja podjetja Pavla Vrabca, česar pa v Pro Plusu niso potrdili. So pa napovedali, da bodo zoper odločitev vložili zahtevo za sodno varstvo in uporabili vsa pravna sredstva, ki jih imajo na voljo. "Še naprej bomo vztrajali pri naših prizadevanjih za medijsko neodvisnost, poslovni uspeh in ustvarjalno delovno okolje," so še zagotovili.

Pro Plus je v tem postopku že dobil denarno kazen v višini 105.000 evrov zaradi oviranja preiskave AVK. Tokrat pa je agencija družbi po navedbah Financ izrekla skoraj maksimalno možno globo, ki po zakonu o preprečevanju omejevanja konkurence znaša 10 odstotkov prometa. Pro Plus je imel, po navedbah časnika, lani 50,6 milijona evrov prihodkov in 3,8 milijona evrov izgube, kar je sploh prva izguba v zgodovini podjetja.

AVK je lani aprila ugotovila, da je družba Pro Plus zlorabila prevladujoči položaj zaradi ponujanja ugodnejših pogojev oglaševanja tistim oglaševalcem, ki imajo višji oglaševalski delež v družbi. Postopek zoper Pro Plus je agencija oz. takrat še urad za varstvo konkurence uvedla avgusta 2011 zaradi prijave konkurenčnih televizijskih hiš - TV3 in RTV

Komentarjev 5
  • Žurnalček 12:27 06.avgust 2014.

    Ja pa še to : Ne piše se OBLAST ampak ABLAST , po vašem pravopisu z Trstenjakove !

  • Žurnalček 12:26 06.avgust 2014.

    Ameriški in Evropski lastniki pa verjetno ne dovolijo trobljenja svojega podjetja v komunistični rog!!!! Zdejle si ga pa pihnil !Ti si šizofrenik , jemlji tablete , če so ti jih že predpisali , če še ne , stop do ...prikaži več blnice na koncu mesta!

  • Žurnalček 12:20 06.avgust 2014.

    Pa saj je to normalno , da se da popust na količino . Še nekaj drugega mora biti vmes, kajti ne bi brez veze ovirali preiskavo !