Slovenija
21 ogledov

Pet tisoč odjemalcev brez elektrike

elektrika Anže Petkovšek
Zaradi mokrega in težkega snega prihaja na številnih omrežjih do prekinitev dobave elektrike.

Trenutno so težave predvsem na Notranjskem, kjer je ne deluje okoli 120 trafo postaj, brez elektrike je okoli štiri tisoč odjemalcev. Na severu Primorske je brez elektrike nekaj manj kot 1.300 odjemalcev.

Na Elektro Ljubljana pravijo, da so težave z dobavo elektrike trenutno bolj lokalnega značaja na Notranjskem in sicer na območju Žirov, Lučin, Polhovega Gradca in Dragomerja proti Podpeči.

Ekipe Elektra Ljubljana so na terenu, vse napake bodo odpravili tekom dneva, so napovedali. Težak sneg lomi oziroma upogiba drevesa, ki padajo na vode in trgajo žice, a zaenkrat ne pričakujejo večjih težav.

Težave tudi na Tolminskem...

Izpade dobave elektrike beležijo tudi v Elektro Primorska in sicer na Severnoprimorskem oziroma tolminskem in ajdovskem koncu. Brez elektrike so odjemalci na območju Podmelca in Kneških Raven, Liga nad Kanalom, v dolini Doblarja, med Tolminom in Kobaridom in v Colu nad Ajdovščino.

"Zaradi težkega snega prihaja do okvar električnega omrežja in posledično do pogostih kratkotrajnih prekinitev dobave električne energije na več mestih distribucijskega področja Elektra Primorska. Brez električne energije so še 104 odjemalci na daljnovodu Kanal – Lig, 48 odjemalcev v dolini Doblarja, 111 odjemalcev na daljnovodu Levpa. Na tolminskem pa 19 odjemalcev na daljnovodu Sela nad Podmelcem. Skupaj je trenutno 282 odjemalcev brez električne energije. Vse razpoložljive ekipe Elektra Primorska so na terenu in se trudijo da bi do večera vsem odjemalcem zagotovili normalno oskrbo z električno energijo. Kjer pa to ne bo mogoče bomo namestili agregate, v kolikor zaradi snega ne bo oviran dostop," sporočajo iz Elektra Primorske.

in na Koroškem ter na Dolenjskem...

Precej dela na terenu so imeli tudi uslužbenci Elektra Maribor, zlasti zaradi številnih okvar na daljnovodih na območju Koroške in posledičnih izpadov električne energije. Na območju občine Podvelka je denimo zaradi močnega sneženja nekaj čez poldne prvič prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je začasno ostalo 436 odjemalcev. Že dobro uro zatem pa je zaradi okvare na daljnovodu na tem območju ostalo brez električne energije še 261 odjemalcev.

Pozno popoldne pa je do prekinitev oskrbe začelo prihajati tudi na Dolenjskem, predvsem v okolici Dolenjskih Toplic in Novega mesta, zlasti v krajih Uršna sela ter Drganja sela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.