Slovenija
14 ogledov

Petek bo vesel za 300 tisoč Slovencev

denar, evri, bankovci Boštjan Tacol
V petek bo imelo razlog za veselje več kot tristo tisoč Slovencev. Davčna uprava vrača preveč plačano dohodnino, vsakemu povprečno 531 evrov.

Davčna uprava bo v petek nakazala preveč plačano dohodnino tistim, ki so informativni izračun prejeli v drugem svežnju. Teh je 303.167, povprečno vračilo pa je 531 evrov. Skupaj bo Durs na računa dohodninskih zavezancev nakazal 161 milijonov evrov. 

Odštevanje že za naslednje volitve

Manj veselo bo najbrž jutri v SLS in DL. Izvršilni odbor prve in svet druge bosta namreč analizirala rezultate volitev, na katerih obe stranki pa sta izpadli iz parlamenta. DL je izpadla po enem skrajšanem mandatu, SLS pa je bila doslej vedno v parlamentu. Če ne bo čakal na uradne rezultate volitev (danes bo volilna komisija šele ugotavljala izide glasovanja po pošti), bi lahko Franc Bogovič že v ponedeljek ponudil odstop z mesta predsednika SLS. 

Verjeli ali ne, že jutri začnejo teči roki za volilna opravila za naslednje, občinske volitve, ki bodo 5. oktobra. 

Sporni zakon v veljavo

V torek bodo začele veljati spremembe zakona o arhivskem gradivu, zaradi katerih je bil 8. junija referendum, ki pa je zaradi premajhne udeležbe neslavno propadel. V torej se bodo po dveh tednih znova spremenile cene naftnih derivatov. 

Prihaja Greenpeaceova jadrnica

V četrtek bo Krka predstavila, kako je poslovala v prvega pol leta. V petek bo v Koper priplula Greenpeaceova jadrnica Rainbow Warrior III, v nedeljo pa bo tradicionalna spominska slovesnost v spomin na umrle ruske vojne ujetnike pri ruski kapelici. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.