Slovenija
37679 ogledov

Petek bo vremensko poseben dan, kakšen bo konec junija?

Nevihtni oblaki
Vremenska napoved do konca meseca.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v notranjosti Slovenije občasno še rahlo deževalo. "Popoldne bo suho, na Primorskem se bodo oblaki trgali," pravijo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem do 26 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod na jugu možna kakšna kaplja dežja. "Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija."

Za vikend spet popoldanske nevihte

V soboto bo na vzhodu spremenljivo do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno, popoldne pa bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami ali nevihtami. "Jasno bo ostalo na Primorskem, kjer ploh ne bo," še pišejo pri Arsu. "Ponekod bo še pihal severovzhodnik. V nedeljo bo po deloma jasnem jutru spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte."

Prihodnji teden spremenljivo

Razvoj vremena prihodnji teden je še negotov, predvidoma bo na vreme pri nas in v bližnji okolici vplivalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Od nedelje do petka bo spremenljivo vreme, vsak dan naj bi se pojavljale krajevne plohe in nevihte," pišejo pri Arsu. "Vročine ne bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 25 stopinj Celzija."

Kako bo v zadnji dekadi julija?

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved tudi za zadnjo tretjino junija napovedujejo popoldanske plohe in nevihte. "Obljubili smo azorski anticiklon na prehodu v zadnjo dekado," pišejo pri Ciklon.si. "Zaenkrat bo še huda borba za preboj anticiklona proti našim krajem, kajti zanesljivo se bo v nedeljo proti nam spustil nov višinski ciklon, tako bodo zlasti popoldne plohe in nevihte spet bolj pogoste. Kot kaže bomo vedno znova in znova na robu, kjer je dogajanje ponavadi precej dinamično, prisotnost obsežnega območja nizkega zračnega tlaka pa je vedno bolj izrazito v zadnji dekadi kar obeta znova precej spremenljivo obdobje z občasnim dotokom precej svežih vetrov iz Skandinavije bi lahko nastajale spet močnejše nevihte." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.