Slovenija
4 ogledov

Peterica zaslužila milijon

Med vsemi člani uprave NLB je lani imel najnižjo plačo njen predsednik Marjan Kramar, najvišjo pa belgijski član.

Petčlanska uprava NLB je lani banko stala dober milijon evrov. To razkrivajo podatki, ki jih je v četrtek NLB javno objavila skupaj z gradivom za skupščino banke, ki bo 30. junija.
Podatki kažejo, da je imel Marjan Kramar, čeprav je bil šef NLB (letos je iz banke odšel z milijonsko nagrado), v petčlanski upravi najnižjo plačo. V povprečju je znašala 14.537 evrov bruto. Belgijec Claude Deroose pa je brez bonitet zaslužil 17.189 evrov bruto na mesec.

Zajetne sejnine
Nadzorniki pa so si razdelili še nadaljnjega četrt milijona evrov. Marko Rus je lani s sejninami, nagradami in potnimi stroški prejel 26 tisoč evrov bruto, prvi nadzornik NLB Igor Marinšek nekaj manj kot 20 tisoč evrov, Katja Božič s finančnega ministrstva in Peter Ješovnik, nekdanji šef Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije, pa vsak po 16 tisoč evrov bruto.

Finančni minister Franc Križanič, ki je v četrtek povedal, da vlada ostaja pri že predlaganih imenih članov novega nadzornega sveta, zaslužkov ni želel komentirati, ker z njimi še ni bil seznanjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.