Slovenija
15 ogledov

Peterle ne gre h KDS

Lojze Peterle Žurnal24 main
Evropski poslanec Lojze Peterle (NSi) je ob robu praznovanja osmega rojstnega dne NSi na Gorenjskem povedal, da ne namerava postati član KDS.
"Ne morem delati v dveh strankah. Nikoli nisem tako delal. Delam za NSi," je dejal in povedal, da nove stranke ne more podpreti. Ob tem je Peterle priznal, da v stranki obstajata dve liniji, " ena, ki ni najbolj naklonjena spremembam, in druga, ki meni, da so spremembe potrebne". " Žal ni prišlo do soglasja, ki bi stranko ohranilo skupaj," je dejal in izrazil prepričanje, da bi vendarle veljalo "poiskati model, s katerim bi povezali sile".

Glede pisma, ki so ga predsedniku stranke NS Andreju Bajuku poslali on ter podpredsednika Klemen Žumer in Ljudmila Novak, pa je povedal, da so želeli z njim doseči, da bi z vodstvom stranke, ki ji ankete v zadnjem času ne kažejo visoke podpore, skušali v odkritem pogovoru poiskati tiste rešitve, s katerimi bi okrepili strankino kampanjo in podobo pred volitvami. "Drugega namena nisem imel. Če bi ga imel, bi počel kaj drugega," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.