Slovenija
24 ogledov

Peterlin bo vodil finance Telekoma

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji potrdil Jožka Peterlina za člana uprave odgovornega za finančno področje.

Predsednik nadzornikov Tomaž Berginc je izrazil zadovoljstvo nad potrditvijo Peterlina in poudaril, da se bo uprava "lahko takoj lotila prednostnih nalog, zlasti s področja prihodnje organiziranosti".

Jožko Peterlin je bil rojen leta 1966, diplomiral pa je na Visoki ekonomsko-komercialni fakulteti v Mariboru, magistriral in kasneje doktoriral pa je na mariborski Ekonomsko-poslovni fakulteti. Svojo poslovno pot je začel v Drogi, kjer je prišel do položaja člana uprave za področje financ, računovodstva, informatike in povezana podjetja.

Kasneje je bil v NLB pooblaščenec uprave in direktor službe za problematične naložbe, zatem pa predsednik uprave Ilirike, družbe za upravljanje premoženja. V Telekom Slovenije je prišel iz zasebne družbe Smartfin. Je predsednik Združenja poslovnih finančnikov Slovenije in član dveh mednarodnih odborov – Evropskega združenja poslovnih finančnikov in Mednarodnega združenja poslovno-finančnih združenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.