Slovenija
17 ogledov

Petina ob subvencijo

Podjetnik mora samozaposlitev ohraniti najmanj eno leto, sicer mora subvencijo v Žurnal24 main
Samozaposlitve. 
Na intervjujih pred odobritvijo subvencije padlo že 1.239 brezposelnih.

Subvencije. Kar 6.144 brezposelnih se je želelo letos do oktobra samozaposliti in izkoristiti subvencijo zavoda za zaposlovanje v višini 4.500 evrov, vendar denarja vsem ni uspelo dobiti. Na delavnico za samozaposlitev so jih svetovalci spustili le 4.905.

Največkrat bi nekaj delali, pa niso vedeli, kaj. Morda bi vozili taksi, morda bi delali v gradbeništvu ...
Nataša Štirn, OZS

Od letos mora namreč brezposelni najprej prestati intervju pri svetovalcu za podjetništvo, ki oceni, ali je kandidatova poslovna ideja dovolj domišljena. Če je uspešen, se vključi v delavnico in samodejno dobi tudi subvencijo.

Niso šli skozi sito
“Največkrat se je izkazalo, da niso vedeli, kaj bi sploh delali, ali pa jih je zelo presenetil strošek delovne sile in so sami ocenili, da tega preprosto ne bodo zmogli,” je vzroke osipa razkrila Nataša Štirn z Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), kjer izvajajo svetovalne intervjuje.

Na voljo še 2,5 milijona
V prvih desetih mesecih tega leta se je ob pomoči subvencije samozaposlilo 3.831 ljudi; največ subvencij so dobili Ljubljančani, najmanj zanimanja pa je bilo v Novem mestu.

Do konca leta je za samozaposlitve na voljo še skoraj 2,5 milijona evrov (od 21,6 milijona evrov, ki so bili predvideni za letos).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.