Slovenija
134 ogledov

Petina stanovanj praznih

Stanovanjski blok Daša Purgaj
Mors. Na dražbi prodajali 28 nepremičnin, kupca našli le za šest. Nezasedenih je 288 stanovanj.

Minstrstvo za obrambo (Mors) je konec leta 2012 na dražbi poskušalo prodati 23 stanovanj v Postojni, Črnomlju, Brežicah, Novem mestu in Ljubljani, dve garaži ter tri zemljišča. Prodali so le šest nepremičnin: štiri stanovanja v Novem mestu, eno v Brežicah in garažo v Ljubljani. Koliko so s prodajo iztržili, ne razkrivajo, poudarjajo pa, da so bila večinoma prodana nad izklicno ceno. Ta je bila za 34 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Novem mestu denimo postavljena pri 32 tisoč evrov.

Petina je praznih

Mors ima sicer v lasti 1.473 stanovanj, kar petina pa je praznih. "V stanovanjih večinoma živijo pripadniki Slovenske vojske, nekdanji imetniki stanovanjskih pravic, ki niso odkupili stanovanj po stanovanjskem zakonu, nezakonito vseljeni, zoper katere se vodijo postopki za izpraznitev, lokalne skupnosti, drugi javni delavci ..." pravijo na Morsu. Za pripadnike Slovenske vojske najemnina dvosobnega stanovanja v povprečju znaša 130 evrov.

Mors z najemninami vsako leto iztrži 1,3 milijona evrov, koliko porabijo za vzdrževanje stanovanj, pa niso pojasnili, češ da se ti stroški po posameznih letih močno spreminjajo in so odvisni predvsem od števila stanovanj, potrebnih temeljitejše prenove.

Letos bi radi prodali 97 praznih stanovanj, večino jih bodo na podlagi razpisov oddali, preostala obnovili ali pa uvrstili v načrt prodaje za leto 2014, poudarjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.