Slovenija
24 ogledov

Petkratna podražitev

Alen Radojkovič Barbara Milavec
Ločeni odpadki. Nove cene za odvoz. Razburile hotelirje, ki so rešitev poiskali drugje.

Podražitev. Okolje Piran je napovedalo, da bo s 1. junijem začelo zaračunavati višje cene za odvoz ločenih frakcij (gre za odpadke iz plastike, papirja in stekla oziroma predvsem za embalažo, ki se je največ nabere v hotelih in gostinskih lokalih). Podražitev je astronomska in znaša petkratnik dosedanje cene. “Ni res, da so se zaradi te podražitve opravljanju naših storitev odrekli vsi hoteli v občini. Pravkar se pogovarjamo s predstavniki skupine Bernardin in strunjanske Krke,” nam je včeraj povedal Alen Radojkovič, član uprave Okolja. Danes se bodo o novi ceni storitev pogovarjali še s predstavniki hotelov LifeClass.

Cene v nebo
Ceno za odvoz omenjenih odpadkov je Okolje Piran povečalo s 3,76 evra za kubični meter na 19,11. “Cene nismo spremenili od leta 2003 in hotelirji bodo morali bolje ločevati odpadke. Da je to potrebno, se v občini očitno zavedamo, saj se je odstotek ločenih odpadkov tako pravnih oseb kot gospodinjstev v prvih petih mesecih letos povečal za 20 odstotkov,” je dodal Radojkovič.

Hotelirji molčijo
V strunjanski Krki so bili odgovorni nedosegljivi, v Hotelih Bernardin pa po pogovorih s komunalci niso želeli govoriti z nami; je pa direktor tehničnega sektorja Samo Valič pred tem javno že povedal, da so se zaradi nenormalne in neupravičene podražitve za odvoz začasno dogovorili z Dinosom, ki smeti predaja koncernu Interseroh. Cena, ki so jo hotelirji izpogajali v alternativni ponudbi, je za dobro polovico nižja od tiste, ki jo je oblikovalo lokalno komunalno podjetje. Nove cene so seveda razburile tudi gostince; nekateri naj bi že razmišljali, da bi se prav tako odrekli storitvam Okolja Piran in se pridružili hotelirjem.

Komentarjev 1
  • allstarr111 07:23 29.junij 2011.

    Ma ja ne moreš podražit kar za petkrat, to je podobno kot vojno dobičkarstvo, ker si edini boš nabil cene. Ma nazadnje lahko hotelirji kupijo en svoj kamijon in sami odvažajo svoje smeti pa še zaslužili bodo z njimi.