Slovenija
30 ogledov

Petrič zapušča nadzorni svet NLB

NLB Pixsell
Prvi mož idrijskega Kolektorja Stojan Petrič je za časnik Delo potrdil, da je odstopil kot član nadzornega sveta NLB, razlogov pa ni navedel. Po poročanju Financ naj bi poleg Petriča odstopila še dosedanji predsednik nadzornikov Marko Simoneti ter Igor Masten.

Odstopi naj bi bili najverjetneje povezani z zgodbo o prodaji večinskega lastniškega deleža v Mercatorju, saj naj bi nadzorni svet na seji prihodnji teden odločal o soglasju k prodaji lastniškega deleža Nove Ljubljanske banke (NLB) hrvaškemu Agrokorju. Kot pišejo Finance, naj bi se omenjeni nadzorniki že pred odstopom izločili iz odločanja o prodaji.

Na ministrstvu za finance so za STA poudarili, da z odstopi omenjenih nadzornikov uradno niso seznanjeni. Ob tem pa pravijo, da jih odstopi, če je do njih res prišlo, ne presenečajo, saj je NLB v zadnjih letih poslovala z izgubo, ministrstvo pa je zaradi tega nadzornike k odstopu javno že večkrat pozvalo.

Komentarjev 1
  • elipsa 13:03 25.januar 2012.

    petriča za predsednika, ostale nadzornike pa za ministre. samo kaj, jo jim nad glavo visi tožba,ker so v navzkrižju interesov navijali za prodajo agrokorju in se pri tem koriščali. banda