Slovenija
17 ogledov

Petrol po prodaljal tudi elektriko

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Petrol je začel prodajati električno energijo gospodinjstvom in malim poslovnim odjemalcem po vsej Sloveniji.

V podjetju želijo tako gospodarstvu kot tudi gospodinjstvom in lokalnim skupnostim kot prvi ponuditi celovito ponudbo energentov na enem mestu, je danes v Ljubljani povedal član uprave Petrola Rok Vodnik.

"Gre za pomembno pridobitev znotraj Petrola, za nov produkt, kjer Petrol do danes ni bil aktiven igralec," je na današnji novinarski konferenci povedal Vodnik in dodal, da gre za energent, ki bo v prihodnosti vedno pomembnejši.

"Veliko uporabnikov se bo v prihodnje z novimi tehnologijami preusmerjalo na elektriko. To je segment, v katerem mora biti Petrol kot energetska družba prisoten,"
je dejal.

Ta dejavnost znotraj družbe za zdaj predstavlja manjši delež. Do konca letošnjega leta želijo pridobiti enoodstotni tržni delež v segmentu gospodinjskih odjemalcev, skupno pa nameravajo letos prodati 309 gigavatnih ur električne energije.

To številko želijo do leta 2014 povečati na 2150 gigavatnih ur električne energije, kar vključuje tako malo- kot veleprodajo, je povedal Vodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.