Slovenija
20 ogledov

Petrol povečal prihodke za 40 odstotkov

Bo Petrolov predlog tokrat sprejet? Žurnal24 main
Skupina Petrol je prihodke lani povečala za 40 odstotkov, poslovni izid pa za 38 odstotkov.

Čisti prihodki od prodaje so znašali 2,9 milijarde evrov, poslovni izid pa 69,7 milijona evrov, kažejo prvi nerevidirani poslovni rezultati podjetja. Lani je družba za naložbe namenila 140 milijonov evrov, je povedal predsednik uprave Marko Kryzanowsky. Pojasnil je, da je bilo 17 odstotkov vloženih v naftno dejavnost na slovenskem trgu. Bruto prihodki skupine Petrol so lani znašali 3,6 milijarde evrov, bruto dobiček pa 285 milijonov evrov oz. 21 odstotkov več kot leto prej, je še povedal.

 
 

Priložnosti bodo z nadaljevanjem krize še večje oz. jih bo še več. Tisti, ki so se v preteklosti prehitro zadolževali in rasli, bodo zato bolj ranljivi in lažje jih bomo prevzemali.

Marko Kryžanowski

 
Matična družba je ustvarila 3,1 milijarde evrov bruto prihodkov, neto prihodki pa so znašali 2,6 milijarde evrov oz. 35 odstotkov več kot leto prej. Kosmati poslovni izid je dosegel 222 milijonov evrov (+15 odstotkov), dobiček iz poslovanja (pred preverbo naložb) pa se je povečal za 52 odstotkov na 57,1 milijona evrov.

Petrol je po besedah Kryžanowskega na trenutno finančno in gospodarsko krizo dobro pripravljen in je v zvezi s tem sprejel tudi nekaj ukrepov, " ki morajo roditi sadove". Kriza je narekovala tudi odločitev za preverbo znakov morebitnih slabitev v 12 obvladovanih in pridruženih družbah, katere rezultati bodo znani ob objavi letnega poročila v začetku marca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.