Slovenija
42 ogledov

Petrol pred 
prodajo Upravljanja

Prvi korak k temu, da bo lahko upravljanje blizu 1.800 objektov v piranski občin Žurnal24 main
Napoved. Lastnik Ogrevanja načrtuje spremembe.

Neuradno. Ogrevanje Piran, ki je lani po prodaji deleža Občine Piran pristalo v stoodstotni lasti Petrola, je do zdaj v sklopu enega podjetja skrbelo tako za daljinsko ogrevanje kot za upravljanje okoli 90 objektov oziroma blizu 1.800 stanovanj.

Bo cena na položnicah višja?

Na željo Petrola so to dejavnost porazdelili na dve podjetji – Ogrevanje ostaja odgovorno za toploto v stanovanjih, storitve upravljanja objektov pa so z marcem prešle v domeno novoustanovljenega podjetja Upravljanje Piran.

Namen reorganizacije je povečati raven storitev za stranko, prikazati transparenten in ločen obračun za opravljeno storitev ter izboljšati izvajanje procesa posamezne specifične dejavnosti in njeno rast,” so uradno navedli razloge za delitev.

Neuradno pa se razlogi skrivajo drugje – Petrol naj bi si dejavnost ogrevanja pripojil, področja upravljanja pa se znebil.

Ker gre za dober posel, se bo za prevzem tega biznisa gotovo vnel pravi boj med interesenti, slišati je, da se zanj že zanimajo nekatera podjetja iz Ljubljane,” je razkril vir, ki ne želi biti imenovan. Ali bo predvidena sprememba lastništva Upravljanja Piran vplivala tudi na cene storitev, pa bodo pokazale prihodnje položnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.