Slovenija
36 ogledov

Petrolovi "računi"

Radiator Shutterstock
Ogrevanje. Šele po klicih nezadovoljnih strank so odkrili napako.

"Zagotavljamo vam, da so računi pravilni, podatke o delitvenih odstotkih nam posredujejo upravniki," trdijo v Petrolu, ki skrbi za daljinsko ogrevanje blizu 1.600 stanovanj v Luciji pri Portorožu.

Petrolova trditev se zdi neprepričljiva zaradi dveh stvari: napake pri izračunu za januar ter zaradi spora s podjetjem, ki skrbi za daljinsko odčitavanje števcev.

Petrol vnesel napačne

"Po klicih nekaj strank in preverjanju podatkov pri Petrolu se je izkazalo, da so za nekaj stolpnic v Luciji izstavili račune za ogrevanje na temelju podatkov za minuli mesec," razkrivajo v podjetju Kommunio, ki skrbi za daljinsko odčitavanje števcev; njihovo trditev potrjuje tudi dopisovanje med eno od nezadovoljnih strank zaradi visokega računa za ogrevanje, Petrolom ter Kommuniem, ki smo ga pridobili.

V Petrolu trdijo nasprotno – da so napako odkrili sami, priznavajo pa, da so se zmotili pri vnosu podatkov; napaka po popravljena v obračunu za februar. Z njim bodo stanovalci dobili ob mesečnem računu za ogrevanje (ta bo visok zaradi podražitev energentov in izjemno nizkih februarski temperatur) še poračun za napako.

Ne dobivajo podatkov

Dvom v pravilnost računov za ogrevanje se poraja tudi zaradi spora s podjetjem Kommunio; temu očitajo, da Petrolovemu hčerinskemu podjetju Upravljanje, ki upravlja stanovanjske bloke v Luciji, mesečno ni posredoval izdelanih delilnikov – obračunov porabe toplotne energije. "Kljub večkratnim klicem, elektronskim sporočilom ter zavrnitvi računov do danes še nismo prejeli izpiskov. Ker izračunov še nismo prejeli, etažnim lastnikom nismo mogli obrazložiti obračuna porabljene energije; to je pri ljudeh sprožilo val nezadovoljstva," razlagajo v Upravljanju. V Kommuniu so nad temi očitki presenečeni in jih zavračajo.

Za blizu 60 kvadratnih metrov veliko stanovanje je Petrol za januarsko ogrevanje izstavil račun v višini 180 evrov.

Komentarjev 8
  • prebivalec123 18:39 13.marec 2012.

    To v Luciji ogrevanje je 400 eur za NEogrevanje. 4 mesece nas sploh ni bilo v Sloveniji in oni nam izstavljajo samo za ogrevanje tam od 300 - 400 odvisno od meseca. Pravijo da se samo mi pritožujemo in da ...prikaži več se ne moremo odklopiti, ker nobenemu še ni zneslo, in ne bo niti nam.Nekaterim sosedom so že prodali stanovanja, ker niso mogli plačevati njihovih nerealnih položnic. Že leta jih prosimo, naj nam izstavijo izračun kako so prišli do teh norih mesečnih zneskov, tudi v obdobju ko se ne grejemo za 90m2 stanovanje (računajo nam tudi balkone kot da se tudi ti ogrevajo in jim nobeno sodišče ne more nič!!). jok in stok, smo nemočni, so premočni in preveliki. smo mravljice.

  • prebivalec123 18:32 13.marec 2012.

    skoraj 400 ur smo dobili za februar. Nimamo sploh njihovega gretja! Pravijo, da ko je tisti 15 let nazaj kupil stanovanje, da se je zavezal da bo plačeval položnice, in na podjetju Upravljanje, ki je hčerinska družba Petrola, pravijo da ...prikaži več moramo plačevati, tudi če ne prejemamo energije njihove, in tudi če se odklopimo, da moramo 60% plačati. In da se ne moremo odklopiti, ker ni cel blok 100% za odklop :((

  • skalpel 12:41 05.marec 2012.

    Tako je - strinjam se popolnoma! Sicer ta opcija neplačevanja položnic bila pred mnogimi leti, pa nekatere ˝fine˝ lucijske riti izjavile, na sestankih stanovalcev, da tisti, ki ne more plačevati položnic, naj se odseli. Ni kaj - dokler bomo tihi ...prikaži več in pohlevni, bodo tudi položnice takšne.