Slovenija
23 ogledov

Petrovič dobil zeleno luč

Jožef Petrovič Anže Petkovšek
Prioritete Petroviča: razdolževanje, spodbujanje izvoza, zajezitev sive ekonomije.

Odbor državnega zbora za gospodarstvo je predstavitev kandidata za gospodarskega ministra Jožefa Petroviča ocenil za ustrezno. Za njeno ustreznost je glasovalo 10 poslancev, za neustrezno pa pet. Petrovič se tako po 30 letih delovanja v gospodarstvu seli v politiko.

Davčne blagajne korak naprej

V predstavitvi pred odborom je med ukrepi, ki jih je treba po njegovem sprejeti, naštel ukrepe za sistemsko razdolževanje, spodbujanje izvoza, zajezitev sive ekonomije, premik v krepitvi socialnega partnerstva vseh deležnikov, znižanje obremenitve dela, zmanjševanje okolju škodljivih subvencij ter povečanje nadzora nad subvencijami in tudi nad Slovenskim državnim holdingom in slabo banko.

V odgovorih na vprašanja, ki so mu jih nato postavili člani parlamentarnega odbora za gospodarstvo, je kot potrebno za zagon gospodarstva označil investicije, se zavzel za nove vire kreditiranja in za več sodelovanja med ministrstvi in znotraj ministrstva ter ocenil, da se privatizacija zaradi verodostojnosti države mora nadaljevati. Uvedba davčnih blagajn bi bila po njegovem mnenju "korak naprej".



Komentarjev 2
  • Ludvik Miholic 21:38 15.september 2014.

    kaj bos ti zajezdil daj delavcem zasluzeno placo in delo pa nebo dela na crno jas delam nacrno pa pridi blizu mene pa bos videl sveta nebesa

  • Igor Đukanović 20:52 15.september 2014.

    Kdo bo pa zadolžen za turizem?