Slovenija
183 ogledov

Petstotak za napačno parkiranje

Takšno parkiranje ob cesti v Triglavskem narodnem parku zunaj urejenih parkirišč Žurnal24 main
TNP. Obiskovalci se pritožujejo nad pomanjkanjem parkirišč in visokimi kaznimi.

Obiskovalci se pritožujejo nad pomanjkanjem urejenih parkirišč na območju Krme in Radovne ter grožnjami z visokimi kaznimi zaradi napačnega parkiranja.

Urejena so tri parkirišča
Nadzorniku se ni pritožil nihče, je pa res, da je prejšnji konec tedna izdal štiri pisna in šest ustnih opozoril zaradi napačnega parkiranja, je pojasnil Tine Štular s Triglavskega narodnega parka (TNP). “Na območju Krme so urejena tri parkirišča, sicer pa na celotnem območju parka zakon prepoveduje vožnjo, ustavljanje in parkiranje z motornimi vozili; za kršitelje je predvidena globa med 500 in 3.000 evri. Zunaj parkirišč oziroma za to določenih mest je parkiranje prepovedano, nadzorniki pa tolerirajo parkiranje tam, kjer ne pričakujejo posledic za naravo,” je dodal Štular.

Uporabo cest lahko omejijo
Nadzorniki so lani izdali 43 plačilnih nalogov in izrekli kar 1.449 opozoril, od tega dobrih 30 odstotkov zaradi vožnje v naravnem okolju.

Zakon o TNP sicer predvideva, da lahko upravljalec zaradi ogroženosti ali prevelike obremenjenosti narodnega parka omeji uporabo državnih ali občinskih cest. Kot so pojasnili v parku, pa si prizadevajo za iskanje ustreznih rešitev, ki bi bile ugodne tako za varstvo narave kot obiskovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.