Slovenija
157 ogledov

"Pezdir je borec za pravice"

društvo za pravno državo, rado pezdir Žurnal24 main
"Ana Jevšek Pezdir ni 'samo' žena Rada Pezdirja, kot jo želijo predstaviti nekateri." DLGV podprla Pezdirja in zavrnila namige o klientelizmu pri zaposlitvi njegove žene na finančnem ministrstvu.

"Je borec za pravice in za pravno državo na svojstven način. Cenimo njegova prizadevanja in pogum in upamo, da bodo njegove prijave pristojnim ustanovam dobile ustrezen epilog. Upamo tudi, da bodo drugi sledili njegovemu zgledu in prijavili primere korupcije, ki so jim bili priča, komisiji za preprečevanje korupcije in NPU," so v Državljanski Listi Gregorja Viranta zapisali na svoji spletni strani v bran in podporo Radu Pezdirju, ki si je zadal, da bo opravil s "paraziti države".

Ana Jevšek Pezdir ni "samo" žena

Obenem so v stranki zavrnili namigovanja o klientelizmu zaradi zaposlitve njegove žene Ane Jevšek Pezdir v kabinetu ministra za finance.

"Za DLGV je (Ana Jevšek Pezdir, op. p.)  predvsem aktivna članica stranke, ki je strokovno sodelovala pri pripravi programa od ustanovitve stranke naprej. Sedaj nudi strokovno pomoč v kabinetu ministra Šušteršiča kot kabinetna sodelavka. Minister ima po zakonu pravico do zaposlitve omejenega števila sodelavcev v kabinetu, ki so vezani na njegov mandat in njegovo osebno zaupanje. Logično je, da si izbere ljudi, ki se lahko identificirajo z njegovim programom," so zapisali.

Zaposlitev Ane Pezdir je vezana na mandat ministra, po izobrazbi je diplomirana politologinja, skrbela pa bo za "področja trga dela in socialne varnosti, saj ima na tem področju delovne izkušnje", so nam pred dnevi sporočili z ministrstva.

Komentarjev 7
  • Trsten 15:53 17.marec 2012.

    Če hočeš biti pošten ne smeš biti politik. Rado in njegova žena nista politika.Vsaka vlada je lopovska. Trenutna je manj od prejšnje.

  • tralala 14:00 17.marec 2012.

    Nikoli ne boš vedel, kaj sem jaz naredil v življenju, niti se te ne tiče - zagotovo pa več, kot si ti s svojimi 31. leti zmožen naredit/razmisliti. In da, lajal bom naprej. Blefer pa ostane blefer. Razmisli o enem ...prikaži več stavku (tudi človek nižje inteligence, kot si sam ga zna razumet): dokler bo mižal na eno (beri:desno) oko, je navaden blefer. Ko bo začel pa pri sebi in 'svoji' stranki in nadaljeval z vsemi, ne glede na politično prepričanje, bo junak. Kot povedano, navaden blefer in diletant, ki je samo del šova za take ovce, kot si sam.

  • 1111 21:28 16.marec 2012.

    ...če lepo prosiš...