Slovenija
40 ogledov

Pezdir razkuril učitelje

Sviz. Priložnostni strokovnjak Rado Pezdir podlegel veselemu decembru.

Odziv. "Čeprav veseli december še ne traja dolgo, so številni že podlegli njegovemu vplivu. Tokrat je populistično-neresnične izjave izustil ekonomist Rado Pezdir," so se odzvali v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz). Pezdir je namreč za naš časnik izjavil, da se mu zdi sporno, da imajo učitelji tri mesece na leto prosto in da bi v tem času lahko tudi koga izobraževali, ker tako in tako dobivajo plačo.

Delajo ...
Na Svizu poudarjajo, da učitelji na teden delajo 27 ur, preostali čas pa porabijo za pripravo na pouk, sodelovanje s starši, mentorstvo, popravljanje nalog, urejanje kabinetov ...

... ne delajo
"Nisem še videl slovenskega sindikata javne uprave, ki ni čezmerno obremenjen. Slovencem, ki želijo dodatno izobraževanje, želim vso srečo, ker ga tri mesece na leto zagotovo ne bodo videli od šolskega sistema. Svizu pa želim v novem letu čim višje plače in čim manj dela. To jih bo zagotovo razveselilo," jim odgovarja Pezdir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.