Slovenija
20 ogledov

Pezdir: "To bo več kot referendum"

Rado Pezdir (levo) (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
"Mi ne živimo normalno že več kot trideset let. Želimo živeti kot ljudje v Avstriji ali Italiji," je ob trinajst tisoč zbranih podpisih dejal Rado Pezdir.

Pri nas ne živimo normalno, saj smo nenehno tarča ideoloških tem. Tako se tudi nobena od političnih strank ni oglasila ob pobudi za vrnitev preveč zaračunane elektrike. Ker so se na oblasti zvrstile že vse politične opcije, Pezdir pravi "vsi fantje so umazani".

Se je pa pobudi pridružil sindikat Pergam. Dušan Rebolj, predsednik Pergama, ocenjuje kot izjemno pomembno dejstvo, da se je ob tem vprašanju "sprožila celotna civilna družba".

Pričakuje, da bodo stroški preveč plačane elektrike "ljudem povrnjeni v celoti. Nanje se ne sme obesiti nobenega stroška sodišča. Neupravičeno zaračunavanje elektrike pa sploh ni edini primer. Tu so še preplačane avtoceste, monopoli in prevzemi. To je samo druga plat borbe zoper slamnata podjetja."

Sicer pa nameravajo po Pezdirjevih besedah prvim petim elektrodistributerjem izstaviti račun. Takrat bodo imeli predvidoma že 20 tisoč pooblastil. Po osmih dneh so pripravljeni tudi na sodno bitko. "To bo več kot referendumska podpora za pravno državo," je zadovoljen Pezdir, ki napoveduje tudi nove akcije.

Z Reboljem nista mogla mimo pohvale dobrega dela Janija Sorška. "Rad bi pohvalil izjemen pogum Janija Sorška. Prvi si je upal do konca pripeljati zgodbi z avtocestnimi karteli in elektrodistributerji," je zadovoljen Pezdir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.