Slovenija
11 ogledov

Pezdirjeva nova akcija

"S frajerji gremo na nož. Tu nismo zato, da nas odirajo," je dejal Rado Pezdir.
1/5
Žurnal24 main
189 tisoč gospodinjstvom nezakoniti izračuni elektrike. Nova akcija Društva za pravno državo. Pezdir: "S frajerji gremo na nož."

Ob 12. uri je Rado Pezdir znova sklical in predstavil nova opozorila svojega  Društva za pravno državo. Gre za Elektro Maribor, ki želi 3. januarja začeti zaračunavati stroške vodenja računa.

Fotografije z novinarske konference, kjer je tudi zastopnik društva Franci Matoz, si lahko ogledate tukaj.

"Z novim poskusom podražitev bi samo v Elektro Maribor v petih letih pridobili več kot devet milijonov evrov. 189 tisoč gospodinjstvom bi nezakonito zaračunavali 0,828 evra mesečno za vodenje računa. To bi na mesec zneslo 156,492 evra, na leto 1,9 milijona evrov, v petih letih pa 9.389.520 milijona evrov," je dejal Rado Pezdir. Če bi enako ravnali tudi ostali distributerji, bi to pomenilo več kot 40 milijonov evrov.

''Elektrodistributerji so poslovni bebci''
"S frajerji gremo na nož," je poudaril Pezdir. ''Tu nismo zato, da nas odirajo. Ne dovolimo, da z goljufijo sanirajo goljufijo," je odločen. Elektrodistributerje je poimenoval poslovni bebci in dejal, da je temu treba narediti konec.

Pezdir je pojasnil, da elektrodistributerji ne morejo uvesti stroškov vodenja, ker niso finančna institucija. To trdi tudi Franci Matoz. "Noben predpis ne omogoča, da se zaračunava stroške vodenja računa," je dejal Matoz, zato je elektrodistributerje prijavil Banki Slovenije, tržnemu inšpektoratu zaradi kršenja zakona o varstvu potrošnikov in varuhu konkurence.

Če bi že lahko uvedli takšno zaračunavanje, bi morali odjemalcem omogočiti odstop od pogodbe, česar pa pri Elektru Maribor niso storili, saj so namero objavili zgolj na spletni strani podjetja. V obvestilu se sklicujejo na splošne pogoje, a jim noben člen tega ne omogoča: "Če gredo z lupo pogledat, tega določila ne bodo našli," še pravi Franci Matoz.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.